Wensboom2 Bij het schrijven van je profiel voor een datingsite, komt onvermijdelijk het moment dat je gevraagd wordt te beschrijven wie je zoekt. Ik beschrijf het liever als het beschrijven van de partner die je wilt vinden overigens. Dat maakt namelijk een wereld van verschil. Zie hiervoor mijn eerdere blog hierover.

Het beschrijven van degene die je wilt vinden, vind ook jij vast niet makkelijk. Het is een van de meest gestelde vragen aan me: ‘hoe kan ik diegene nou goed beschrijven?’ Daarvoor kan ik je een paar tips geven.

1.    Beschrijf wat jij graag wilt. Dat betekent dat je nergens het woordje NIET meer hebt staan in deze beschrijving. Want wat je niet wilt, krijg je juist, is de praktijk.

2.    Natuurlijk wil je graag dat jouw partner bepaalde eigenschappen heeft, heb je een voorkeur voor zijn/haar opleidingsniveau, of hij of zij kinderen heeft of wil, etc. De vraag is óf en hóe je die gaat beschrijven. Je loopt namelijk het risico dat het al snel ‘eisen’ worden, in plaats van de veel vriendelijker klinkende ‘wensen’. Het is het verschil tussen ‘Jij bent….enz.’ en ‘Het zou leuk zijn als…’ of ‘Je zou bij mij kunnen passen als…’  Ben dus zorgvuldig in de wijze waarop je dit formuleert.

3.    Je maakt je tekst over je toekomstige partner nóg leuker als je de man of vrouw van je dromen gewoon beschrijft zoals die binnenstapt op een feestje bijvoorbeeld. Beschrijf wat je dan ziet, voelt, ruikt, hoort in geuren en kleuren. Je zult merken dat je veel meer herkenning oproept bij juist díe singles die bij jóu passen.

Met deze tips maak je de tekst over jouw droompartner lekker leesbaar, roept die herkenning op en zul je het aantal reacties zien toenemen. Je hoeft dan alleen nog maar de juiste te kiezen….!

————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.