Het doen van contactverzoeken is een belangrijk onderdeel van het internetdaten. Je kunt nog zo’n goed profiel met prima foto’s hebben opgesteld, als je geen contactverzoeken gaat doen gebeurt er weinig. Natuurlijk kan het zijn dat er af en toe iemand op jouw profiel reageert, maar je kunt veel beter zelf het initiatief nemen. Actie levert immers reactie op! Inmiddels weet je van ons uit eerdere blogs dat wij niet geloven in lukraak ‘wat’ doen bij het internetdaten. Dus geldt ook voor het doen van contactverzoeken: doe het goed, weloverwogen en heel zorgvuldig!

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en je kunt zelf kiezen waar je je prettig bij voelt. Veel omwegen kunnen leiden naar je doel (een partner vinden); ons advies is om de meest rechte weg te nemen. Dat betekent dat je heel doelgericht gaat werken. Jouw strategie wordt dan:

1.   het profiel dat je hebt geselecteerd uit je zoekresultaten open je en ga je nauwkeurig doornemen. Daarbij begin je bovenaan het profiel met de gegevens (lengte, gewicht, opleiding, etc.), daarna de tekstblokken en als laatste de foto’s.

2.    je klikt bovenaan het profiel op het notitieblokje en maakt je aantekeningen over het profiel. Je noteert bijvoorbeeld waarom het profiel je aanspreekt, welke overeenkomsten je ziet en waar je je op wilt richten (focussen) in je benadering naar deze deelnemer. Er komen dan aantekeningen te staan als: enthousiaste toon, tennissen, natuur, terrasje pikken. Markeer het profiel dan ook.

3.    nu is het moment gekomen dat je gaat bedenken met welke tekst je deze deelnemer het meest zult ‘prikkelen’, het meest zult kunnen aanzetten tot actie. Dat kan een vraag zijn waarop hij of zij bijna wel ‘moet’ antwoorden omdat ‘ie zo apart is, het kan een uitnodiging zijn om iets te gaan ondernemen of het kan zinspelen zijn op iets in het profiel dat bijzonder of speciaal is. Belangrijk is dat het je eigen woorden zijn en niet een standaardzin. Daarom plaatsen we hierbij geen voorbeelden; jouw tekst moet recht uit je hart komen en echt van jou zijn.

4.    als je helemaal tevreden bent en het vinkje hebt aangezet waarmee je een kopie van het contactverzoek in je eigen mailbox krijgt, kun je op verzenden klikken.

Nu begint weer een spannende fase: het wachten op de reactie! Kijk niet elk uur in je mailbox, maar houd jezelf in toom. Een of twee keer per dag kijken of er al een berichtje is, is meer dan genoeg. Jezelf gek maken over deze reactie zorgt er alleen maar voor dat je je niet prettig voelt en niet geniet van al die vele andere leuke dingen in het leven. Laat het los en wacht geduldig af. Als dit contact voor jou bestemd is, krijg je vanzelf bericht.