Sinds kort krijgen we van sommige nieuwe bezoekers aan de site de vraag of wij profielen controleren. Natuurlijk! Elk profiel wordt bij D-Date door de helpdeskmedewerkers gecontroleerd voordat ‘ie op de site kan worden geplaatst. We gaan hier natuurlijk niet vertellen hoeveel en welke items gecontroleerd worden, maar neem van ons aan dat het een nauwkeurige controle is. Je staat dus niet meteen na verzenden van je aanmelding op de site.

Nu is de vraag wel begrijpelijk want door Relatieplanet wordt sinds kort een extra service geboden. Als je een kopie van je identiteitsbewijs aan hen toestuurt, krijg je een keurmerk bij je profiel; je bent dan ‘echt’.

Omdat inschrijving bij alle andere datingsites gratis is, is het logisch dat tot een dergelijke maatregel moest worden overgaan. Het is immers heel gemakkelijk om even wat in te vullen en er vervolgens nooit meer naar te kijken. Zo’n profiel leidt dan een eigen leven. Bij ons is dat anders. Omdat inschrijving bij D-Date alleen maar mogelijk is als je betaalt (vanaf EUR 5,–), vindt er een natuurlijke selectie plaats bij de aanmelding. Iedereen die zich even voor de fun in wil schrijven, heeft daar geen geld voor over. Of ze komen niet door de screening van de helpdesk omdat hun profiel niet volledig of correct is ingevuld. Alleen degenen die echt serieus een partner willen vinden, zijn bereid daarvoor te betalen. En omdat ze weten dat iedereen die bij D-Date ingeschreven staat dat heeft gedaan, weten ze ook dat ze in het bestand singles aantreffen die er echt voor gaan.

Trouwens, bij de controle ontdekken we regelmatig dat iemand niet de meest optimale instellingen van zijn of haar zoekprofiel heeft gedaan. De helpdesk stuurt dan een extra mailtje met tips over instellingen die meer resultaat opleveren. Zo zie je maar dat controle je als deelnemer bij D-Date écht iets extra’s biedt.