Valkuil Zodra je een leuk of interessant profiel tegenkomt op een datingsite, gaan de raderen in je hoofd aan het werk om een leuke tekst te bedenken voor een contactverzoek. Je weet namelijk, dat alleen een hartje, interesseberichtje, ijsbreker of zoiets voor zo’n leuk profiel volstrekt onvoldoende is. Daarmee verover je zo’n leuke kandidaat echt niet!

Dus loop je te peinzen over een leuke tekst voor je contactverzoek. Het broedproces is in volle gang en je bedenkt de meest grappige openingszinnen, leuke woordspelingen en probeert je al je kwaliteiten te belichten. Eenmaal verzonden check je je mailbox elke 5 minuten om te zien of er al reactie is. Wat een domper als de reactie minder enthousiast is dan je verwacht: een afwijzing…

Valkuilen

In eerste instantie verklaar je die ander voor gek: hoe kan die nou zo’n uiterst geschikte partner als jij laten lopen! Daarna is het goed om eens te kijken of je misschien in een van de valkuilen getrapt bent, waarin zovele singles trappen bij het schrijven van een contactverzoek.

    1.    Te grappig, ‘over the top’
    2.    Teveel schrijven, teveel over jezelf schrijven
    3.    Vergeten waarom je schrijft

Ad 1)    Als je te grappig bent, voelt de lezer niet wie je echt bent. En alleen door jezelf echt te laten zien, zowel letterlijk met een foto als figuurlijk in je tekst, krijgt de lezer een gevoel bij je. De lezer krijgt de indruk dat hij/zij in kan schatten of het de moeite waard is om te gaan mailen en elkaar te ontdekken.

TIP: blijf dicht bij jezelf en doe je niet anders voor dan je bent.

Ad 2)     Sommige singles hebben de behoefte om hun hele levensverhaal in het contactverzoek op te schrijven. Een goed contactverzoek is echter maar zo’n 5 tot 7 regels, want alles wat je over jezelf wilt vertellen staat als het goed is in je profiel.

TIP: houd je contactverzoek kort en bondig, zodat de ontvanger jouw profiel gaat doornemen.

Ad 3)    Heel veel contactverzoeken die aan mij voorgelegd worden om een advies over te geven, eindigen met een nietszeggende zin en laten de ontvanger alle ruimte om het mailtje weer dicht te klikken. Daarmee bereik je dus niet wat je beoogt: je wilt namelijk reactie!

TIP: zorg dat je slotzin uitnodigt tot actie, zodat de ontvanger direct weet wat hij/zij moet doen.

Als je deze valkuilen weet te omzeilen, zul je merken dat de respons op je contactverzoeken direct verandert. Veel succes!

Wil je uitgebreid oefenen met goede teksten schrijven en onweerstaanbare contactverzoeken doen? Kom dan naar mijn workshop internetdaten, waarin je veel oefent en van mij ontelbare voorbeelden krijgt die doeltreffend zijn!

 ————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.