Omdat we inmiddels zoveel mailberichten hebben ontvangen met deze ‘klacht’, besteden we hieraan in dit blog aandacht. Er zijn namelijk meerdere reacties op te geven.

  • Als je naar onze ervaringscijfers kijkt, dan klopt de stelling ‘de mannen willen allemaal een jongere vrouw’ niet. Slechts zo’n vijfendertig procent van de mannen vult in het zoekprofiel in dat ze een jongere partner willen. Van hen gaat uiteindelijk nog niet eens de helft inderdaad een relatie met een jongere vrouw aan.
  • Het is voor de vrouwen aan te raden om goed te lezen wat er eigenlijk gezegd wordt in een profiel of in een afwijzing op je contactverzoek. Het kan namelijk ook zijn dat jij het zo leest omdat je dat vooroordeel gevoed of bevestigd wilt zien (en te kunnen zeggen dat je gelijk hebt). Vraag is of je dat dan als excuus voor jouw verdere inzet of actie wilt gebruiken of dat het je aanspoort om met een betere strategie wel je doel te bereiken (je partner vinden).
  • In een afwijzing op een contactverzoek wordt door de deelnemers nogal eens deze dooddoener gebruikt om maar niet de waarheid te hoeven zeggen (lees ook ons blog over afwijzingen). Als je dit weet, kun je daar makkelijker doorheen kijken.


Hoe zit dat dan bij de mannen?
Het merendeel van de mannen dat schrijft dat ze een jongere vrouw willen ontmoeten, heeft daarbij een bepaald beeld en een bepaalde verwachting. Of het ze in de praktijk ook gaat bevallen, weten ze vaak nog niet omdat ze nog niet eerder zo’n relatie hebben gehad.

Als we kijken naar de praktijk, dan zien we dat de mannen die eenmaal met hun persoonlijke coach hebben gesproken veelal het zoekprofiel van degene die zij willen vinden genuanceerder gaan formuleren en hun profiel(tekst) gaan aanpassen. Bovendien ontdekken ze in zo’n gesprek, dat ze meer kans op het bereiken van hun doel hebben als ze reëel zijn. Reëel in hun verwachtingen en reëel in hun profiel. Het coachingsgesprek helpt hen dat allemaal helder te krijgen.

Ach, er is tenslotte natuurlijk ook een groep mannen die graag hun marktwaarde wil testen. Omdat ze denken dat ze goed scoren als ze een jongere vrouw hebben, is dat hetgeen waar ze in eerste instantie voor gaan bij het internetdaten. Ook zij komen grotendeels gaande het daten tot een andere conclusie (zie het eerste punt van dit blog), maar laten we ze vooral de kans geven deze ervaring op te doen.