Duveltjeindoosje Zeg je weleens een van de onderstaande zinnen tegen jezelf?

1.    “Er staat niemand in het bestand die echt bij mij past.”
Hoe vastomlijnder jij in je hoofd hebt wie je wilt vinden, des te minder je verrast zult worden door een profiel. Je bent dan namelijk geneigd om bij het lezen van elk profiel dat je tegenkomt, jouw checklist ernaast te leggen. En dan is bijna iedereen ongeschikt. Je ziet dus bijna niemand in het bestand aan wie je een bericht zou willen versturen.

2.    “We hebben het wel gezellig samen, maar ik mis toch……”
Je voelt dat jullie het op veel vlakken goed kunnen vinden en het is gezellig om samen iets te ondernemen.  Je hebt gespreksonderwerpen genoeg en kunt ook lachen met elkaar. Toch heb je nog niet het gevoel dat dit De Ware is, want je mist…… Dat komt doordat we in Nederland gewend zijn verschillen te zoeken in plaats van overeenkomsten te vinden. Lees hier mijn eerdere blog daarover.

3.    “Ik val niet voor dat type; ze doen altijd………..”
Het voelt natuurlijk veilig als je op basis van drie steekwoorden in de tekst al je conclusie kunt trekken, zodat je geen contact hoeft te leggen. De vraag is alleen of jouw conclusie de juiste is. Wat zou je horen als je die single zou vragen wat hij of zij nou precies bedoelt met die paar woorden? Als je zou informeren hoe dat in de praktijk uitpakt als jullie samen zouden zijn? Al die jaren dat ik singles coach ben hebben mij geleerd dat je versteld zult staan over de antwoorden!

Als je ontdekt dat je deze zinnen ook wel eens denkt of zegt, dan zou het goed kunnen dat je het daten best spannend vindt. Dat je het eng vindt om uit al die kandidaten de juiste te moeten selecteren. Hoe zeker kun je dat nou weten?

Veel singles zijn dan geneigd om maar zoveel mogelijk onder controle te houden om die spanning te kunnen hanteren. Controle houden door ‘afvinklijstjes’ te gebruiken, waaraan de kandidaat  ‘allemaal’ moet voldoen. Of door heel kritisch te zijn bij de eerste twee dates, zodat er (gelukkig) genoeg op te noemen is dat niet klopt met het plaatje van de ideale partner. Daarmee bevestigt ook deze kandidaat weer dat er echt niemand is die bij je past.

Zodra je je durft te laten verrassen, zul je merken dat het daten ineens leuk wordt. Ook de singles die vorige week zaterdag aan de workshop deelnamen, ontdekten dat er veel meer aantrekkelijke kandidaten in het bestand staan dan zij ooit hadden gezien. Aan de hand van de vele inzichten en tips, merkten ze dat ze met andere ogen gingen kijken. Blij verrast gingen ze naar huis.

Op het moment dat je je eigen plaatje van de ideale kandidaat durft los te laten en je met een andere blik door de profielen gaat bladeren, word je verrast door kandidaten die op veel aspecten bij je passen en waar je graag contact mee opneemt. Voor je het weet, heb je je partner gevonden!

————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.