Nu de kleur oranje in verband met het EK-voetbal met de dag meer gaat overheersen in het straatbeeld, op televisie, etcetera, kun je je de vraag stellen wat zo’n kleur met je doet als je aan het daten bent. Nagenoeg elke single die naar de eerste afspraak gaat, vraagt zich af wat hij/zij aan moet trekken. Even los van de kledingstukken die je kiest, communiceer je met je kleurkeuze onbewust ook het nodige. Voor welke kleur kies jij?

Elke kleur doet iets anders met jezelf én met de ander. Er zijn vele blogs mee te vullen, maar ik noem maar gewoon wat voorbeelden om je ervan bewust te maken.

Rood
Zo kun je op een dag waarop je je futloos voelt, door het aantrekken van iets roods jezelf oppeppen. (Trouwens, als je koude voeten hebt, worden die in een mum van tijd weer warm zodra je rode sokken aantrekt.)

Met rood daag je je gesprekspartner ook een beetje uit; roep je reactie op. Onbewust is de ander wat alerter, wordt ook naar je toe getrokken.

Donkere kleuren
Een volledig zwarte outfit kan meerdere effecten hebben. Soms wordt het gekozen door iemand die er in het leven voor kiest altíjd zwart te dragen; ze worden door sommigen ook wel de wat dramatische types genoemd.
Een donkerblauwe of donkergrijze kledingkeuze kan zakelijk, efficiënt overkomen; soms ook wat afstandelijk. Straalt wel rust uit, maar profileert de drager niet echt. Hoewel dat met kleurige accenten natuurlijk wel ‘opgepept’ kan worden.

Pasteltinten
De lichte tinten als lichtblauw, lichtrose, lichtgeel, etcetera maken de drager vaak wat zachter en toegankelijker van uitstraling. Soms kunnen ze ook kwetsbaarheid communiceren.

Natuurlijk is dit een zeer bondige samenvatting van een paar veel voorkomende gevoelens bij kleuren en kunnen (en moeten) er voor een juiste kleurkeuze en –toepassing veel meer nuances worden aangebracht. Wat ik met dit blog vooral beoog is dat je je bewust bent wat kleur met jezelf doet en wat het met je date doet. Een actie brengt een reactie teweeg en die actie kan dus ook een kleurkeuze zijn.

Als je dus een verpletterende indruk wilt maken, kies dan voor je outfit de kleur(en) waar je je het prettigst en meest zelfverzekerd in voelt en die de door jou gewenste reactie bij je date oproepen. Dan heb je weer een stap gezet naar het succesvolle resultaat van je date-activiteiten.