Als je besluit jezelf in te schrijven op een datingsite, heb je voor jezelf vastgesteld dat je een partner wilt vinden en dat je daar werk van wilt maken. Dat dat besluit het begin is van een reeks van acties die moeten volgen om tot succes te komen, is hopelijk al duidelijk geworden uit onze eerdere blogs.

Als er advies aan ons gevraagd wordt over het daten, dan merken we vaak dat opschrijven dat je een partner wilt vinden niet betekent dat je in je leven ook al echt ruimte maakt voor een partner. In sommige profielen kun je tussen de regels door lezen dat er -bij wijze van spreken- hooguit op zondagmiddag van een tot drie even tijd gemaakt kan worden.  Dát nodigt natuurlijk niet echt uit.

Of je ziet een foto bij een profiel staan waarop de single is ‘verscholen’ achter allerlei obstakels (tafel, bos bloemen, laptop, glas drinken, etcetera) ; je moet toch wel een terriër zijn om in dat territorium naar binnen te durven gaan! Over terriër gesproken: we hebben ook meegemaakt dat een deelnemer bij een D-Meeting een hond meeneemt; die stond letterlijk het directe contact met de andere deelnemers in de weg. Het is niet verwonderlijk dat deze deelnemer zonder D-Cards naar huis ging; de hond slokte alle aandacht op, er was geen ruimte voor een ander.

Je partner gaan vinden betekent ruimte maken in je leven. En soms is daarvoor meer nodig dan alleen het aanmelden bij een datingsite. Je moet dan misschien wel letterlijk ruimte maken in je leven; opruimen in je huis en oude dingen weggooien. In het weblog van Jalada Goddijn  lees je meer over opruimen en wat het nog meer voor je doet.

Het valt ons op dat de schrijver van het profiel vaak niet eens in de gaten heeft dat hij of zij nog afstand houdt en laat doorschemeren dat reacties nog niet echt hoeven. Dat is jammer natuurlijk. De tip die we daarom willen geven is het vragen om commentaar op je profiel door een goede vriend(in), die kent je immers goed. Vraag vooral of die het profiel zo aantrekkelijk vindt dat het klikken op de knop voor contact vanzelfsprekend is, of je profiel echt uitnodigend is. Vraag wel om een eerlijk antwoord; laat je niet naar de mond praten want daar heb je niets aan.

Je kunt natuurlijk ook vragen of D-Date je profiel, je foto(‘s), video en de instellingen van je zoekprofiel eens kritisch onder de loep wil nemen. Dan krijg je een verhelderend advies waarin eventuele knelpunten duidelijk benoemd worden. Je kunt dan nog eens rustig nalezen wat je zou kunnen veranderen en hoe je dat zou kunnen doen.

Natuurlijk blijft het aan jou om met het commentaar van je vriend(in) of ons daadwerkelijk iets te gaan doen. Je zult het zelf moeten gaan verwerken in je profiel en je aanpak, net als het maken van echte ruimte in je leven voor die partner.

Zo tegen Oudjaar is het een prima moment om oude dingen op te ruimen en datgene wat je altijd al wilde doen nu eens echt aan te pakken. Je kunt het nieuwe jaar dan echt met een schone lei beginnen. Je zult voelen wat dát met je doet!