Mensen die succes hebben, hebben een uitstraling die aantrekkingskracht heeft. Daar wil je mee praten omdat je het gevoel hebt dat je daardoor ideeën kunt opdoen, door diegene geïnspireerd kunt raken. En omdat je -door naar diegene te luisteren en diens suggesties over te nemen- het gevoel hebt dat je ook succes kunt krijgen. Dat is een onbewust proces dat ervoor zorgt dat we op succesvolle mensen afstappen en hen in meer of mindere mate willen kopiëren, hun energie willen benutten.

Als je gaat daten wil je ook een uitstraling hebben die de singles als vanzelf op je af doet komen. Hoe zou je die uitstraling kunnen krijgen?

Sleutel succes
Daarvoor is niet meer nodig dan een positieve instelling. Het aloude verhaal van kijken naar een halfvol of een halfleeg glas. Tja, dat klinkt wel heel simpel natuurlijk. Toch is het waar. Onbewust ‘ruiken’ we of iemand een geur van succes en positivisme om zich heen heeft of dat we te maken hebben met een ‘loser’. Het verschil tussen hen is flinterdun. Het zit ‘m in de manier waarop ze naar dingen kijken en hoe ze ermee omgaan.

Voor iemand die in de put zit en veel tegenslag heeft, is het niet makkelijk om dat onder ogen te zien. Die mist even het vermogen om dat denkpatroon om te buigen. Door zichzelf te blijven ‘plagen’ om de situatie ‘anders te denken’ en daarnaar te handelen, komt ook die weer in ander vaarwater. Zoals iemand laatst zo mooi zei: “Tegenwind gaat ook liggen.” Dat is zo’n strohalm die je moet omarmen! En als je dan je kans meteen grijpt, breng je direct de verandering teweeg. Dat is een prachtig mechanisme dat telkens weer zo blijkt te werken. Succes ligt dan voor het oprapen.

Hoe krijg je succes in daten? 

Door ervoor te zorgen dat je die uitstraling van succes hebt. Met succes bedoel ik in dit kader dan niet zozeer materieel succes maar persoonlijk succes; een gevoel van ‘die is blij met zichzelf en z’n/haar leven’. ‘Die lééft, misschien wel ondanks alles, en geniet ervan.’

Hoe krijg je die uitstraling?

Je kunt in je profiel een kale opsomming maken van wie je bent en wat je kunt, maar je kunt ook op een leuke manier beschrijven wat je passie is, waarom het leuk is dat je bent wie je bent en doet wat je doet.

Door een verhaal te vertellen wordt je profiel levendiger en breng je gevoel over. In combinatie met foto’s die je hobbies en interesses laten zien én jouzelf laten zien als je met passie iets aan het doen bent of vertelt, krijgt je profiel een heel andere uitstraling. De lezer krijgt het gevoel dat hij of zij meer van je wil weten. Wil je een paar voorbeelden, lees dan hieronder eens wat  het verschil is. Uit privacy-overwegingen mag ik er geen foto’s bij plaatsen, maar alleen de tekst al ‘doet’ wat met je.

Voorbeeld 1 (beschrijving van jezelf):

a) Ik ben een leuke, spontane, eerlijke, lieve, zelfstandige vrouw met het hart op
de juiste plaats.

of:

b) Bijna altijd goed gehumeurd en houd van leven in de brouwerij. Ik ben het liefst
in gezelschap van mensen en steek veel energie in het onderhouden van mijn
sociaal en zakelijk netwerk. Onthoud alle verjaardagen maar vergeet waar ik mijn
autosleutels ook alweer heb gelaten. Of mijn portemonnee. Heb een leuke baan als
consultant waarin ik het gehele land doorkruis naar zelfgemaakte afspraken. Mijn
hart ligt op mijn tong en er zijn mensen die me wel erg direct vinden.

Voorbeeld 2 (beschrijving van je hobbies/interesses):

a) Mijn hobbies zijn piano spelen, fietsen, wandelen en squashen.
of:
b) Ik ben sportief. Zo loop ik regelmatig hard, doe aan tennis en ben niet zo lang
geleden begonnen met golf. Daarnaast heb ik nog diverse andere liefhebberijen:
ik luister graag naar muziek (zowel klassiek als modern) en interesseer me ook
voor fotografie. Ook op zijn tijd een avondje lekker dansen behoort tot mijn
favoriete bezigheden.

Voorbeeld 3 (beschrijving van de man of vrouw die je wilt vinden):

a) Een maatje die het leuk vind om dingen samen te doen maar die ook zichzelf kan
vermaken.

of:

b) Een echt verlanglijstje heb ik niet. Er moet iets gebeuren tussen ons. Dat is
belangrijk. Als er iets van chemie is, zal er een vervolg zijn. En dat komt van
binnen uit. Hopelijk kunnen wij dingen delen, en samen doen. En in staat zijn
elkaar voldoende ruimte te geven. Het zou wel leuk zijn als je ook iets met
klassieke muziek hebt. Daar ben ik gek op. Een deel van mijn werk bestaat er ook
uit.

Voorbeeld 4 (beschrijving van de verwachtingen van de relatie):

a) Een vaste relatie met ruimte voor elkaars interesses/carrières.

of:

b) Extra veel plezier in het leven door het delen van mooie momenten. Het is dat ik
‘synergie’ zo’n rotwoord vindt, anders zou ik het graag gebruiken ten aanzien
van mijn verwachtingen. Ik hoop iemand te vinden op wie ik kan bouwen, iemand
die stormen trotseert en extra kan genieten van de zon.

Twinkeling

Om je uitstraling goed te kunnen laten doorklinken in je profiel kun je eerst eens aan jezelf vertellen waar je nou echt warm voor loopt, wat je heel graag doet, waar je van houdt en waar je écht enthousiast over wordt. Als je dat vervolgens in steekwoorden opschrijft, heb je al een leuk begin voor je profiel-verhaal. Je zult merken dat je je ook lekker voelt als je op die manier over jezelf kunt praten. En dat laat zich zien door een twinkeling in je ogen, een rug die gerecht wordt, een open uitstraling; dát is wat je wilt delen en wat je hoopt dat een ander in je ziet. Dáár ligt de sleutel voor succes! Al het krampachtige verwoorden van eigenschappen en karaktertrekken valt daarbij in het niet. 

En weet je: als je dat gevoel voelt en tussen het internetdaten door even boodschappen gaat doen bij AH is dat nog steeds zichtbaar en kun je hem of haar ook daar zomaar tegen het lijf lopen. Succes zit in je uitstraling, in datgene waarmee je een ander nog een keer om laat kijken, in datgene waardoor iemand geboeid wordt door je tijdens een gesprek.

Succes krijg je doordat je dúrft, doordat je risico durft te nemen. Gewoon jezelf laten zien, de ander laten ontdekken hoe mooi en boeiend je bent. Ik wens je veel succes!