In het telefonisch datingspreekuur dat ik deze week verzorgde voor de leden van een datingsite, stelden meerdere singles de vraag hoe het mogelijk is dat zij zo weinig geschikte kandidaten vinden in het bestand. Graag licht ik je toe waardoor dat gevoel kan ontstaan.

Het zal je misschien verbazen dat dit gevoel meestal niet op waarheid berust. Ik heb maar zo'n honderd singles nodig om je je partner te laten vinden. Dus op de datingsite waarop je ingeschreven staat, gaat jou dat lukken. De kunst is om De Ware eruit te pikken.

Wat is er nodig om de juiste kandidaat te vinden?

Het is van belang dat je weet wie je zoekt. Nu denk je natuurlijk dat je dat goed weet, maar de vraag is hoe expliciet je daarin bent. Hoe duidelijk staat er in je profiel beschreven wie jij wilt vinden? Als die partner die jij wilt vinden jouw beschrijving leest, kan die er zich dan zo duidelijk in herkennen dat hij of zij direct op de knop Contact klikt?  Meestal niet! Dat blijkt vaak uit mijn profielcheck.

Het helpt als je in je beschrijving de eigenschappen die je leuk vindt, nader toelicht. Want bijvoorbeeld 'sportief' kan voor de een of de ander een heel andere betekenis hebben. Voor de een betekent het dat er dagelijks actief wordt gesport, terwijl het voor de ander misschien inhoudt dat wekelijks de belangrijkste competitiewedstrijden in het voetbal worden bekeken op TV. Het heeft dus echt zin om jouw betekenis te verduidelijken. 

Zodra je profielen gaat doornemen, is de wijze waarop je dat doet allesbepalend. Elke keer als ik met singles die door mij gecoacht worden profielen ga doornemen, valt hun mond open. Samen selecteren we dan profielen die al vaker voorbij waren gekomen, maar tot nu toe steeds als oninteressant zijn weggeklikt. Door met andere ogen te kijken en op andere aspecten te letten, blijken sommige profielen tot de top-favorieten te gaan behoren! Tussen de regels door lezen en aandacht schenken aan alle facetten van een profiel, leidt tot verrassende resultaten.

Wil je ontdekken hoe dit in de praktijk werkt?

Dat kan! Ik nodig je graag uit deel te nemen aan mijn workshop Succesvol Daten of tijdens een persoonlijk coachingsgesprek onder andere jouw zoekresultaten door te nemen en je strategie te bepalen om de leukste singles te benaderen.