Bij inschrijving op een datingsite, wordt gevraagd met welk doel je je inschrijft. Je kunt meestal kiezen uit: vriendschap, date, mailcontact, vaste relatie (of varianten daarop).

Als ik singles spreek die willen gaan daten, zijn ze regelmatig (zeer) voorzichtig met het benoemen van hun doel. Ze zeggen dan zoiets als ‘ik doe het alleen voor de gezelligheid’, ‘ik heb een prima leven dus ik date alleen voor een vriendschap’, ‘als ik er een mailcontact uit haal, is dat voor mij voldoende’.

Nu kan het natuurlijk heel goed zijn, dat zij dat inderdaad als doel hebben. Uit de praktijk heb ik geleerd dat het meestal alleen maar hun eigen ‘veilige’ doel is, waarachter ze zichzelf nu nog verschuilen. En dat is prima. Want die veiligheid is nodig om überhaupt de stap te zetten om te gaan daten. Het is de veilig voelende basis om vanuit te vertrekken. En omdat ik het belangrijk vind dat ze gewoon van start gaan, laat ik ze in dat gesprek graag nog even in hun eigen -veilig voelende- waan.

Wat is dan het resultaat?

Wat ik door mijn jarenlange ervaring als directeur van een datingsite en als datingcoach al weet, is dat ze op die manier met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid hun partner niet gaan vinden. Tuurlijk, ze kunnen een van de zeldzame toevalstreffers zijn, maar hun kans op vele afwijzingen, mislukkende dates en contactverzoeken van singles die helemaal niet bij hen passen, is vele malen groter.

Hoe komt dat?

De oorzaak is eigenlijk heel simpel. Als je je inschrijft bij een datingsite en daar gaat zoeken naar een partner voor een vriendschap terwijl je eigenlijk een vaste relatie beoogt, leg je contact met de verkeerde kandidaten. Je hebt grote kans dat je iemand treft die zich niet wil binden, of iemand vindt die nog lang niet toe is aan het aangaan van een relatie. Je kunt je vast al indenken dat je in het contact met zo’n kandidaat de nodige emotionele achtbanen door gaat.

Hoe kan het anders?
  
Jezelf verstoppen Het is voor jezelf fijn en rustig als je je mag verschuilen achter dat ‘veilige’ doel. Als je nu weet dat je jezelf daarmee ook ver van je doel verwijderd houdt, wil je je dan nog steeds verschuilen? Heb je zin in die emotionele achtbanen van verliefd worden, toch voelen dat het niet gaat werken, afgewezen worden en steeds weer opnieuw zulke emoties ervaren?

Als je dat niet wilt, kun je jezelf beter een zetje geven en net een stap verder doen. Waar ik hierboven nog schreef dat ik in zo’n kort gesprek met een single die de veiligheid wil, hem of haar nog in die waan laat, doe ik dat in mijn workshops en in het programma natuurlijk niet. Want daar zou je dan helemaal niets aan hebben. Samen met jou kijk ik waarom je die (schijn)veiligheid zoekt én vast wilt houden en gaan we de dingen doen die ervoor zorgen dat je meteen doelgericht kunt daten. Dat zetje voelt heerlijk als je dat samen kunt doen, kan ik je vertellen. Al velen gingen je daarin voor en hebben dat al ervaren. En dan kun jij tenminste zonder omwegen gewoon de liefde van je leven vinden!

————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.