Al eerder schreef ik over de voorbereiding van je eerste date. Afgelopen week bleek weer eens hoezeer die van belang is.

Een single meldde teleurgesteld dat haar eerste date met X tegen was gevallen. Zelf had zij zich gedegen voorbereid en met zorg haar gespreksonderwerpen gekozen. Al snel bleek dat hun gesprek zich toch in een richting bewoog, die niet haar bedoeling was. Haar interesse in haar date ebde weg en haar aandacht voor zijn verhaal verslapte; ze kon een geeuw nauwelijks onderdrukken.

X ging namelijk in geuren en kleuren vertellen over zijn moeizame scheiding. Alle stappen die hij al had doorgemaakt, passeerden uitgebreid de revue. Daardoor verloor hij al snel de aandacht van zijn date.

Erg aantrekkelijk is dat onderwerp dan ook niet. Zo'n 'vechtscheiding' laat de minst mooie kanten van jezelf zien, hoezeer je ook probeert jouw rol te rechtvaardigen. De indruk die je date krijgt, is geen positieve. Nadeel is bovendien, dat de nare sfeer van de situatie onwillekeurig ook de indruk beïnvloedt, die je date aan jou overhoudt. Die wordt al gauw minder positief. Al met al dus niet de beste start voor je nieuwe relatie, als die hieruit al ontstaat….

Hoe dan wel?

Je hebt meer kans op een succesvolle en gezellige eerste date als je uitsluitend praat over het heden. Over je interesses, hobby's, werk en reizen bijvoorbeeld. De uitwisseling van informatie over jullie relatieverleden of date-ervaringen kun je dan beter uitstellen tot jullie latere dates (date 3 of 4 of zo). Je kent elkaar dan al een beetje en hebt al meerdere (andere) kanten van jezelf kunnen laten zien. Dan krijgt dit aspect een andere 'lading' en heb je meer kans dat er begrip voor je situatie zal zijn. Je verkleint het risico dat het meteen leidt tot het verbreken van het contact.

Wil je meer weten over hoe je het daten succesvoller laat verlopen? Kom dan zaterdagmiddag 28 januari naar de workshop Succesvol Daten. Je krijgt dan alle informatie en tips om sneller en makkelijker je partner te vinden! Schrijf je nu meteen in; er zijn nog 3 plaatsen vrij!