Nu je op steeds meer datingsites meerdere foto's bij je profiel kunt plaatsen, is het zichtbaar dat menige single niet helemaal goed weet wat hij of zij daar nu mee aan moet. Welke foto's ga je plaatsen, wat wil ik van mezelf laten zien en vooral: hoe presenteer ik mezelf het best? Nog het meest belangrijk: welke foto zet ik als eerste foto bij mijn profiel? Vier tips om je te helpen je keuze te maken:

  1. De eerste foto wordt door veel sites gebruikt om als enige van je tonen bij de korte beschrijving van je in het overzicht (bijvoorbeeld bij Relatieplanet, Lexa, Match.com). Kies daarom als eerste foto een close-up van jezelf.
  2. Op een flink aantal sites staat er verder geen tekst bij de eerste foto, dus is de uitstraling van je foto van belang. Met een sexy of uitdagende foto, bijvoorbeeld genomen tijdens een party, wek je een andere indruk dan met een foto waarbij je slechts ten dele zichtbaar bent (lees de uitgebreide beschrijving in mijn eerdere blog hierover).
  3. Hoe mooi je natuurfoto's van de laatste vakantie ook zijn, ze zijn daarmee niet geschikt als eerste foto omdat je er meestal als stipje op staat. Dat wekt de indruk dat je jezelf (nog) niet helemaal wilt laten zien. Bovendien speel je jezelf niet in de kijker op de totaalpagina en mis je kansen op contact.
  4. Een spontane foto brengt een ander gevoel over dan een geposeerde. Als je het lastig vindt, laat je dan eens fotograferen tijdens je hobby of ongemerkt tijdens een ontspannen gesprek met vrienden (wel alleen jezelf op de foto!).

Bij D-Date
worden je persoonlijke foto's gecombineerd tot een sfeerbeeld, samen
met foto's die laten zien waar je van houdt, wat je graag wilt of leuk
vindt. Dat zorgt ervoor dat iemand die jouw profiel bekijkt in één oogopslag een totaalindruk van je krijgt.

Sfeerbeeld 3  Sfeerbeeld 1
   Sfeerbeeld 2

Als je graag volledig tot je recht komt, is dit een goed alternatief. (Persoonlijke foto's zijn -net als bij een aantal andere sites- alleen zichtbaar voor deelnemers.)

Alle reden dus om nog eens te kijken naar je fotokeuze en wat dat doet met je contactkansen!