Gebruik je de vakantieperiode om je in te schrijven bij een datingsite of wil je je huidige inschrijving een vakantie-boost geven? Bij het schrijven van pakkende teksten in je profiel, kunnen deze tips je helpen:

1.    Verplaats je in de lezer van je profiel
Als je schrijft over jezelf, schrijf dan in de eerste persoonsvorm (ik ben ….., ik heb ……, ik werk ….., ik voel me …..). Je toont daarmee dat je de lezer informatie wilt geven; dat je je wilt laten zien.
Als je je toekomstige partner beschrijft, schrijf dan in de tweede persoonsvorm (jij bent….., jij houdt van ….., als je ……. dan, je voelt je …….). Hij of zij voelt zich dan persoonlijk aangesproken en heeft het gevoel dat het over hem/haar gaat.

2.    Laat je gevoel spreken
Je maakt je profiel lekker leesbaar en toegankelijk als je de moeite doet om de lezer een gevoel bij jou te laten krijgen. Je doet dat door zinnen te gebruiken als ‘ik voel me heerlijk als…..’, ‘ik kan ontroerd raken door…..’, ik word blij van …..’.

3.    Breng sfeer in je profiel
Een kale opsomming van je eigenschappen en wensen is misschien efficiënt, maar de gemiddelde lezer krijgt er geen warm gevoel bij. De ervaring leert dat velen het plezieriger vinden een verhaaltje te lezen. Breng daarom de sfeer in je profiel die bij je past door bijvoorbeeld te beschrijven hoe je bij jou thuis vrienden ontvangt (bijvoorbeeld gezellig aan de keukentafel, samen koken), hoe je je weekends doorbrengt, wat voor vakanties je graag maakt (bijvoorbeeld slenteren door een wereldstad, wandelen in de bergen) en wat voor een type mens je zou willen ontmoeten (bijvoorbeeld: je hebt een sprankelende uitstraling, bent ambitieus en kunt genieten van een avond op de bank met een boek of een ontroerend toneelstuk in de schouwburg). Je vertelt tot slot wat je van je relatie verwacht door bijvoorbeeld te beschrijven hoe je je wilt voelen op bepaalde momenten (samen in plezierige stilte genieten van een boek, met één blik weten dat je dezelfde keuze maakt).

4.   Beschrijf wat je wilt
Schrijf vooral op wie je wél bent, wat je wél wilt en wie je wél wilt ontmoeten. Het lijkt een open deur maar door minder prettige ervaringen neigen sommigen ertoe te beschrijven wat ze níet willen. Daarmee zet je de lezer van je profiel op het verkeerde been en trek je datgene wat je níet wilt juist aan! Schrijf dus in plaats van ‘ik ben niet op zoek naar een bartype dat elk weekend weg wil’ de andere variant: ‘ik zou het leuk vinden als je kunt genieten van een gezellig weekend thuis’. Of wijzig ‘je bent niet verslaafd aan je werk’ in ‘je hebt een goede balans in werk en vrije tijd gevonden’.

5.   Bied jezelf kansen
Dat doe je door jezelf te laten verrassen. Laat alles maar gewoon gebeuren. Van tevoren teveel bedenken hoe je ideale partner eruit moet zien, zorgt ervoor dat je veel minder leuke partners in het bestand ziet staan. Als je een contactverzoek ontvangt of profiel bekijkt, kijk dan vooral naar de dingen die je aanspreken en ga mailen, dan heb je de meeste kans om verrast te worden. Als je elkaar beter leert kennen, overbrug je ook de verschillen makkelijker.

Mocht je toch nog zitten worstelen om een goede tekst op het scherm te krijgen, vraag dan aan een vriend(in) of collega eens om mee te kijken. Of bel ons of onze keien van deskundigen die je graag helpen bij het vinden van de juiste woorden (en partner!).