Heb je weleens een eerste date gehad die zo leuk was dat je al tijdens jullie gesprek over de toekomst begon na te denken? Je weet wel, van die vragen als:

-'hoe zouden mijn vriend(inn)en hem/haar vinden?'

– 'wat is zijn/haar financiële situatie?'

– 'hoe gaat hij/zij om met zijn/haar moeder, zus, ex?'

– 'ik hoop dat hij/zij goed is in bed'

– 'ik hoop dat hij/zij mij niet gaat teleurstellen'

– 'ben benieuwd of dit ergens toe gaat leiden, anders verdoe ik mijn tijd'

Uit de coachingsgesprekken met singles blijkt dat dit vooruitdenken vaak gebeurt. En dat het meestal tot niets leidt. Of eigenlijk wel: het leidt vaak tot het mislukken van de date, het contact loopt op niets uit. En het vervelende dat ik je daarover moet vertellen,is dat je er zelf naartoe hebt gewerkt.

Wat gebeurt er dan precies?

Op het moment dat je tijdens je eerste date dit soort gedachten toestaat zich te manifesteren, ben je niet meer bezig met het goed kijken, luisteren en invoelen van je date. Je bent door al die gedachten afgeleid van het vinden van de leuke en aantrekkelijke kanten in je gesprekspartner. Je bent niet meer ingetuned op het vinden van overeenkomsten maar van verschillen. En daar zit 'm de kneep!

Als je niet teleurgesteld wilt worden (lees: niet afgewezen wilt worden) of het toch wel heel eng vindt als je nu vandaag met deze date ineens de juiste partner tegen zou komen, dan bescherm je jezelf. Het is een vreemd fenomeen, maar je bescherming is dan het zoeken naar de verschillen en alles wat er maar voor zorgt dat je je niet helemaal hoeft te geven. Dan kan je namelijk ook niet bezeerd worden. MAAR….. de kans op verliefd worden reduceer je ook tot 0!

Hoe kun je het ook doen?

Stel aan je eerstvolgende date voor dat jullie elkaar minstens twee keer gaan ontmoeten. Dat heeft meerdere voordelen:

1. je haalt de spanning van die eerste afspraak af. Je hebt twee kansen om elkaar te leren kennen en dus rustiger de tijd om het contact op te bouwen;

2. je ontdekt makkelijker wat jullie overeenkomsten zijn en vergroot de verschillen minder snel uit;

3. in twee verschillende afspraken met elkaar komen andere onderwerpen ter sprake, ben je in verschillende omgevingen en dat heeft een positieve invloed.

Wil je meer van dit soort tips, vraag dan rechtsbovenaan deze site het gratis E-Book over de Vijf Grootste Fouten tijdens het daten aan. Je ontvangt dan het E-Book én elke veertien dagen een tip over daten. Helemaal gratis!