Voor iedere single is het hopen op een reactie als je een contactverzoek verstuurt. Hoe kan je er zélf voor zorgen dat de ontvanger sneller geneigd is om op je contactverzoek te reageren?

1.    Met een kort en bondig contactverzoek houd je de aandacht vast. Dat leest lekker snel en die moeite wil iemand wel doen om de liefde van zijn/haar leven te vinden.

2.    Laten blijken dat je het profiel écht gelezen hebt en aanknopingspunten ziet. Die persoonlijke tekst streelt iemand, geeft diegene het gevoel dat je echt moeite doet om contact te leggen en daardoor is ook de bereidheid om te antwoorden groter.

3.    Schrijf normaal, alsof je iemand op een receptie aanspreekt. Je weet immers nog niet waar iemand van houdt. Teksten als 'hé schatje' of andere popi-teksten zijn dus uit den boze als je het eerste contact legt.

4.    Een verrassende openingszin of een leuke kwinkslag die een glimlach bij de ontvanger teweegbrengt, biedt meer kans op succes. Je contactverzoek valt op en krijgt meer aandacht. Ook het versturen van bijvoorbeeld een D-Card, fortune cookie of het fotospel blijken in de praktijk een hogere successcore op te leveren.

5.    Stop iets persoonlijks over jezelf in de tekst. Als jij jezelf een beetje laat zien, zal de ander ook eerder met iets over zichzelf willen antwoorden. Houd het wel kort, het gaat om een tipje van de sluier!

6.    Controleer op taalfouten, veel singles knappen daarop af en reageren bij fouten sowieso niet.

7.    Sluit af met een vraag waarop de ander bijna als vanzelfsprekend kan antwoorden. Gewoon iets simpels als 'Zie dat je hetzelfde boek aan het lezen bent, ik ben op pagina 87 en jij?'

8.    Houd in gedachten dat een contactverzoek alleen maar gaat om het beginnen van mailcontact. Houd het dus simpel, makkelijk, lekker leesbaar en uitnodigend. 

Wil je je concept-tekst van je contactverzoek even aan me voorleggen om te weten of je overal aan gedacht hebt, kom dan op mijn coachings-chat dan geef ik je gratis persoonlijk advies.

Veel succes en leuke contacten gewenst!