Een goed datingprofiel is aantrekkelijk en levert reacties (contactverzoeken) op. Dat wil iedere single die aan het daten is, dus hierbij vijf tips om dat te realiseren:

1.    wees verrassend en origineel

Met een verrassende openingszin nodig je uit tot doorlezen en maak je de lezer nieuwsgierig. Zo leid je hem of haar vanzelf naar de contactknop. Vermijd dus dooddoeners als 'Leuk dat je mijn profiel bekijkt' en 'Best lastig om iets over mezelf te schrijven'. Verzin een origineel begin van je profieltekst en trek daarmee de aandacht.

2.   breng gevoel over

Met voorbeelden maak je je tekst levendiger en help je de lezer om zich voor te stellen hoe je bent in de omgang. Door bijvoorbeeld te beschríjven wat jij romantisch vindt of wat voor jou humor inhoudt, wordt je tekst persoonlijker en aantrekkelijker.

3.    laat zien wie je bent

Met een foto wordt je profiel compleet én het levert meer reacties op. Nóg beter: zet bij je tekst een close-up foto én een waarop je hele postuur zichtbaar is en je biedt een goede totaal-indruk. Lees ook de tips over je houding op de foto nog even na, zodat je echt uitnodigt tot contact.

4.    breng humor / relativering in je tekst

Met een kwinkslag maak je je profiel luchtiger. Relativeer de wat serieuzere onderdelen in je tekst, zodat je tekst aantrekkelijk blijft. Als je bijvoorbeeld een heel wensenlijstje hebt vermeld waaraan de ander 'moet' voldoen, zou je kunnen afsluiten met 'en natuurlijk mag je hetzelfde van mij verwachten 😉 '. Zo maak je je profiel toegankelijker.

5.    stem tekst en foto op elkaar af

Als je bijvoorbeeld in je tekst schrijft dat je graag iemand wilt ontmoeten, zorg dan dat je foto dat ook uitstraalt. Je houding op de foto én in je tekst is dan in balans en dat zorgt bij de lezer op onbewust niveau voor een goed gevoel. Daardoor is die eerder geneigd over te gaan tot het sturen van een contactverzoek.

Met deze tips kun je een onweerstaanbaar profiel voor de datingsite maken. Heb je je profiel aangepast en wil je dat ik meekijk en je feedback geef? Vraag dan gerust mijn advies via de gratis coachings-chat op de site of mail me voor een belafspraak.