Heb je ook het gevoel dat je al honderden (misschien wel duizenden) profielen hebt doorgenomen en er maar steeds geen geschikte kandidaat tussen te vinden is? Je besteedt uren aan het bekijken van de foto’s en het lezen van hun teksten en krijgt telkens geen gevoel van ‘Yes, hierop wil ik reageren’. Je bent het zoeken wel zat inmiddels.

Hoe is het nu mogelijk dat er tussen zoveel honderdduizenden profielen niemand staat die jouw hart sneller doet kloppen en waar je direct warm voor loopt? Telkens als je er weer voor gaat zitten en talloze profielen doorbladert, lijkt het wel of er niemand echt uit springt. Hun profielen leiden er niet toe dat jij direct op de knop Contact wilt klikken.
 
Zoekende mens Ook in de startsessie van de nieuwe groep die het programma Leer je partner vinden in 6 weken! volgt, bleek het merendeel een partner te zoeken. En dat is één van de oorzaken waarom je hem of haar nog niet hebt gevonden. Je kunt door de bomen het bos niet meer zien.

Het meest duidelijk wordt het je denk ik, als ik je vertel dat bijna 80% van de succesvolle matches op mijn datingsite tot stand kwam met singles die niet aan het ingevulde zoekprofiel voldeden! Met andere woorden: je denkt dat je weet wie je zoekt, maar blijkbaar klopt dat niet met de realiteit.

Want als je gaat daten aan de hand van het zoekprofiel dat jij hebt ingevuld, heb je grote kans dat je behoort tot die 80% die naar een partner zoekt waarmee het niet (optimaal) gaat klikken.

Dat is ook logisch, want je hebt jezelf in de zoek-modus gezet. Je hebt in je hoofd wie je wilt vinden en toetst elk profiel dat voorbij komt aan datgene wat jij in je hoofd hebt gezet. Dan ben je aan het zoeken. Want je speurt iedereen die je tegenkomt af op overeenkomsten met hetgeen jij in je hoofd hebt. En dat betekent in de praktijk dat het merendeel niet goed genoeg is (‘ongeschikt’ zoals de reclamecampagne van het Ministerie van Defensie het noemt).

De verandering in het daten komt, als je in staat bent om te gaan vinden. Ja, dat kost enkele weken om je dat eigen te maken, want het is een heel andere benadering. Je valt in het begin snel terug in je oude vertrouwde manier van daten en moet er dan even aan herinnerd worden dat je dat nu juist niet meer zou doen. Het heeft je immers tot nu toe niets opgeleverd.

Als je gaat vinden, wordt het daten namelijk veel makkelijker. Je weet wie je tegen wilt komen en gaat hem of haar herkennen! En dan is het niet langer zoeken, maar wordt het vinden. Je gaat namelijk letten op datgene wat je graag wilt herkennen in die ander en ontdekt dat ook veel makkelijker.

Plaag jezelf daarom elke dag even met de vraag of je aan het zoeken of vinden bent. Of je de singles die je tegenkomt ‘langs de meetlat legt’ of speurt naar de herkenning van die aangename eigenschappen die je zo waardeert en in je partner graag vindt. Je zult merken dat je al snel een verandering voelt en meer potentiële kandidaten ontdekt.

En voor je het weet heb je een hele leuke date! Veel succes!

————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.