Hoe het in de praktijk gaat op een datingsite:

Als je door de zoekresultaten op een datingsite bladert, wordt je beslissing om een profiel open te klikken veelal gemaakt op basis van de foto en de eerste regels van de tekst. Of die werkwijze het meest effectief is, dat licht ik je in een ander blog toe. Maar vast staat: je hebt dus maar een ultra-korte kans om duidelijk te maken dat jouw profiel echt geopend moet worden! Hoe zorg je dat je die kans vergroot en daarmee de kans om contactverzoeken te ontvangen?

5 tips om de aandacht te trekken met de eerste regels van je profiel:

  1. Sla alle aanloopzinnen over (zoals bijvoorbeeld: “leuk dat je mijn profiel bezoekt”)
  2. Begin direct met iets over jezelf vertellen
  3. Zorg dat je tekst ‘anders dan anders’ is, zodat de lezer geboeid wordt en doorleest
  4. Doe geen opsomming, maar schrijf een lekker lezend verhaal dat doorloopt
  5. Schrijf wat je leuk vindt, graag wilt etc. en vermijd alles te noemen wat je niet wilt

Als je deze tips hebt toegepast en ze brengen je nog geen veranderingen (lees: je wordt nog niet overladen met contactverzoeken), blijf dan slijpen aan je tekst. Want echt, het is heel goed mogelijk om ervoor te zorgen dat je wél contactverzoeken ontvangt. Ja, ook voor jou! 😉

Zeker weten dat je succes krijgt?

Wil je je profieltekst aan mij voorleggen, zodat ik je de ultieme tips kan geven om met je profieltekst op te vallen en contact te leggen? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • vraag een Profielcheck aan, waarin ik je profiel analyseer en je vele persoonlijke tips en suggesties geef. Ik reik zinnen aan die je zou kunnen gebruiken, doe suggesties voor een andere invalshoek, etc. Je ontvangt de Profielcheck in MP3-formaat, zodat je alle talloze malen in alle rust kunt terugluisteren.
  • kom naar mijn workshop Succesvol Daten en ga een hele middag aan de slag met je profiel en leer alle fijne kneepjes van het daten. Leuk, leerzaam én gezellig. Je gaat naar huis met de overtuiging dat je je partner nu wel gaat vinden.

Als je alle frustratie, wanhoop en teleurstelling van afwijzingen en te weinig reacties wilt voorkomen, geef je jezelf een Profielcheck of deelname aan de workshop Succesvol Daten cadeau. De beste investering in jezelf om je partner te vinden!