Als je je op een datingsite gaat inschrijven, wil je je kansen van tevoren inschatten. Daarbij zou de balans in het aantal ingeschreven mannen en vrouwen  een belangrijk criterium kunnen zijn.  Een aantal sites geeft die balans in een percentage aan, bij anderen kun je het zelf constateren als je even zoekt op de site in de zoekresultaten.

Op de meeste sites is het percentage over het algemeen 60/40 (man/vrouw). Enkele sites wijken daar in negatieve zin vanaf en komen uit op 68/32 of 70/30. Onze site staat op het moment van schrijven van dit blog op 52/48.

Toen we net startten met D-Date, was internet nog heel beperkt beschikbaar. Vooral mannen hadden op hun werk toegang tot internet en konden daar internetdaten. De verhouding man/vrouw lag toen op 85/15 of 80/20. In de jaren daarna kwam het internet ook thuis beschikbaar via een inbelmodem. Inmiddels heeft bijna elk huishouden de beschikking over een snelle kabel- of adsl-verbinding met het internet. De vrouwen hebben dan ook een grote inhaalslag gemaakt en kunnen nu net zo makkelijk op internet als mannen; zij zijn in aantal net zo aanwezig als de mannen. Door gebruik te maken van de juiste mediakanalen is het voor een datingsite goed mogelijk te zorgen dat de inschrijvingen gelijkelijk verdeeld zijn over mannen en vrouwen, dat is tenminste onze ervaring in al die jaren.

Net als met de andere tips voor het selecteren van een datingsite uit ons eerdere blog, kun je dus ook met de balans in het aantal mannen en vrouwen rekening houden.