Om uit je deelname aan een datingsite het maximale te halen, is het belangrijk dat je weet wat je wilt en dat vooral ook beschrijft. Je denkt misschien dat dat een open deur is, maar de praktijk wijst uit dat dat niet het geval is. Terwijl je juist door te beschrijven wat je wílt, je profiel zo’n lekker positieve uitstraling geeft en veel meer uitnodigt tot contact leggen!

Aan de hand van een paar voorbeelden wil ik je het verschil even laten voelen:

  • "Ik zoek jou, zolang je maar geen onverwerkt verleden meezeult, psychiatrische hulp behoeft of een egocentrische carrièrezeur bent."
  • ‘Ik ben op zoek naar een vrouw waar ik mezelf mag zijn, niets op hoef te houden. Veel samen doen maar elkaar zeker niet verstikken."
  • "Ik zoek geen eendagsvlieg en geen gevangenis."
  • "Iemand die geen hekel heeft om op vakantie te gaan en die niet negatief is."

Of:

  • "Een zelfstandige vrouw met een eigen droom, nieuwsgierig en een beetje avontuurlijk."
  • "Ik wil blij worden als ik je zie! Genieten van veel en van elkaar."
  • "Jij bent degene waar ik wakker voor wil blijven, mee wakker wil worden en de rest klikt dan gewoon."
  • "Je innerlijk zegt meer dan duizend woorden; je straalt uit dat je geniet van het leven. Je uiterlijk speelt voor mij dan geen rol."

 

Waarschijnlijk heb je bij jezelf gemerkt dat de laatste vier beschrijvingen een ander gevoel oproepen dan de eerste vier. En dat is het niet alleen. Als je zelf in staat bent om zo jouw profieltekst te schrijven, sta je ook anders in je gevoel ten opzichte van een relatie. De meeste deelnemers die teksten schrijven zoals de laatste vier, stellen zich ook meer open voor een relatie. Zij zijn beter in staat maar gewoon op zich af te laten komen wat er gebeurt. En daarmee hebben ze onbewust ook meer kans op het vinden van de liefde van hun leven.

Wil je het jezelf ook makkelijker maken om je partner te vinden? Ga dan eens een uurtje rustig zitten om te bedenken wat je graag wilt. Je kunt dan de steekwoorden die in je opkomen opschrijven om ze naderhand te gebruiken voor het schrijven van de teksten in je profiel. Het belangrijkste is dat je bij jezelf gaat merken dat wat je hebt bedacht en opgeschreven ook zo voelt, dat je ervan overtuigd bent dat dat is wat je wilt.  Want als je zover bent dat wat je geschreven hebt ook zo voelt, dan ga je er ook naar handelen. Je bent dan alweer een paar stappen dichter bij je doel: het vinden van je partner.