De single die dit tegen me zei, geeft het daten op ‘omdat het niet werkt voor mij’ en dat vind ik reuze jammer. Want achter zo’n opmerking gaat vaak veel teleurstelling en verdriet schuil.

Je begint vol goede moed met internetdaten. Schrijft een profiel, zoekt leuke foto’s van jezelf uit en verwacht vervolgens dat de contactverzoeken zullen binnenstromen. Als de eerste reacties niet helemaal zijn zoals je hoopte, kun je die teleurstelling nog wel wegslikken. Maar als er vervolgens ook niet gereageerd wordt op jouw contactverzoeken, die je met zoveel zorg verstuurt, dan knaagt dat al snel aan je zelfvertrouwen. Geen reacties ontvangen of louter afwijzingen, doet dan echt zeer.

Wat mij dan pijn doet, is dat ik die singles dan de handdoek in de ring zie gooien. In het uiterste geval besluiten ze zelfs liever single te blijven, ‘omdat er voor hen toch niemand is’. Met een knauw in hun zelfvertrouwen, gaan ze hun leven verder leven. Die knauw zorgt ervoor, dat je zowel in je privé- als in je zakelijk leven nooit meer het maximale uit jezelf haalt. Nooit meer vol overtuiging voor jezelf durft te gaan staan. Er blijft altijd een klein stemmetje aan je vertellen dat je hierin gefaald hebt, in het meest dichtbijstaande in je leven: het vinden van je partner. Een gemiste kans om jezelf een andere toekomst te geven.

Het zou je veel meer helpen als je je af zou vragen waardoor het je nog niet lukt om een partner te vinden. Want als je de oorzaak weet, kun je er iets aan dóen. Kun je handelen. En het feit dat jij zelf de sleutel niet hebt om verandering aan te brengen in je date-resultaat, wil natuurlijk niet zeggen dat die sleutel er niet is.

Als je aan het daten bent, is elke stap belangrijk. Of het nou internetdaten is of het vinden van je partner langs andere wegen: om succesvol te zijn, heb je een aantal stappen te doorlopen om die partner te vinden. Dat begint bij het kennen van jezelf. Wat heb je de ander te bieden, wat maakt jou leuk, boeiend, interessant voor die ander? En wie past er echt bij je? Wat voor een type partner sluit naadloos bij je aan, met welke partner heb je het plezier dat je jezelf toewenst en met wie kun je delen wat jij graag wilt? En misschien wel het allerbelangrijkste: hoe ga je de juiste kandidaten vinden (al dan niet via een datingsite). Hoe ga je degene herkennen die aan jouw wensenlijst voldoet, zodat je zo min mogelijk tijd verdoet en zo min mogelijk teleurstellingen oploopt?

Met een gedegen stap-voor-stap aanpak, kun je al die stappen goed zetten. Je omzeilt de valkuilen omdat je vooraf goed geïnventariseerd hebt waar die liggen. En daar ligt je grootste winst. Want als je met zelfvertrouwen en zelfkennis gericht op zoek gaat naar je partner, zul je hem of haar spoedig vinden.

Wil je weten hoe ook jij zo snel en makkelijk je partner kunt vinden? Kom dan naar mijn workshop Succesvol Daten of ga onder mijn begeleiding daten via een van mijn datingcoachingsprogramma’s. Je loopt wel het risico dat je je partner dan binnenkort tegenkomt….. 😉