Vandaag is het de tweede dag dat de temperatuur stijgt naar rond de 29/30 graden. Een warme, of zeg maar gerust, hete dag dus.

Een heerlijke dag om lekker in een park in de schaduw van een boom loom te luieren. Of te picknicken met een date! Wat zijn met dit warme weer de do’s & don’ts voor singles?

Waar je natuurlijk mee begint, is zorgen dat je er zomers, zonnig en vrolijk uit ziet. Lekker casual kan op dit soort dagen bijna overal als je in je vrije tijd bent. Op een terras, in een café, langs het strand of tijdens een buitenactiviteit kun je gerust in een bermuda of zomerse kleding terecht. Bij restaurants kan een kledingcode worden gehanteerd; informeer daarnaar voor je van huis gaat.

 

Kleding

Waar vrouwen vaak op afknappen is mannen met sokken in sandalen. Vooral hoog opgetrokken sokken. En mannen zien je liever zonder panty op zo’n warme dag, maar dat heb je zelf ook vast al bedacht. Een rokje of jurkje wordt veelal als verleidelijker en uitnodigender gezien, hoewel hot pants natuurlijk ook zo’n effect kunnen hebben. Voor mannen is een te bloot bovenlijf niet voor iedereen even aantrekkelijk. Kies liever een leuk shirt of overhemd met korte mouwen, dan een te minimaal hemd.

 

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is een heikel onderwerp, maar wil ik toch even aansnijden. Zo is het voor vrouwen raadzaam om je oksels even te ontharen als je een mouwloos truitje of blouse draagt. En je benen scheren, maakt je ook iets aantrekkelijker over het algemeen. Net zoals overmatige beharing bij mannen (neus, oren, oksels, borstharen) ook meestal niet zo sexy wordt gevonden; de mannen kunnen dat dus het beste ook nog even nalopen.

Wat ook bij je persoonlijke verzorging hoort is hoe je ruikt. Sommigen transpireren sterk en gaan dan naar transpiratie ruiken. Dat kan ook gebeuren als je de date spannend vindt of graag een goede indruk wilt maken. Dat voorkom je door een deodorant te gebruiken. Kies een lekker frisse uit en je krijgt er zelfs een complimentje over.

Ook de keuze van je geurtje (parfum, eau de toilette, aftershave) vormt onderdeel van je verleidingstactiek. Zowel mannen als vrouwen zijn gevoelig voor een lekker luchtje, maken daar soms ook een opmerking of compliment over. Zomaar een mogelijkheid om tot contact te komen. Gebruik het geurtje elke dag, maar met mate. Je hoeft er niet mee te overweldigen, maar het mag wel goed waarneembaar zijn. Lichte of citrusgeuren zijn voor dit soort dagen geliefd.

 

Drankjes

Wat drink je met warm weer als je op date gaat? Het is leuk om in je picknickmand een flesje Prosecco of koel wit wijntje of fris biertje te hebben. Zorg echter ook voor gekoelde frisdranken en water, want voor je het weet tikt zo’n alcoholisch drankje in de warmte meer aan dan voor je eerste date handig is…

 

Activiteiten

Je kunt vast zelf bedenken waarmee je je date wilt verrassen. Kies in ieder geval iets wat past bij dit warme weer. Waterfietsen is leuk en als je het in een rustig tempo doet verkoelend. Kanoën of bootje varen ook. Een fiets- of wandeltocht kan ook, maar strijk vaag genoeg neer op een terras om het vooral relaxed te houden. Of een bezoek aan een pretpark, dierentuin of wat je maar leuk vindt.

En voor wie de zon en warmte wil mijden: een bezoek aan een airconditioned museum of mooie tentoonstelling kan ook heel aantrekkelijk zijn voor degenen die dat kunnen waarderen.

 

Heb je nog geen date afgesproken en zou je die wel graag willen? Ga dan even een rondje om en langs de ijscoman. Daar zou je zomaar de man of vrouw van je dromen zo’n overheerlijk ijsje als hierboven op de foto kunnen aanbieden en daarmee een leuke date kunnen afspreken. Ga ervoor en geniet ervan!