Rode trui Toen ik deze week even een frisse neus ging halen aan zee, zag ik langs de vloedlijn twee mensen heerlijk verliefd wandelen; de omgeving om hen heen ontging hen. Ze vielen op (natuurlijk omdat ze zo verliefd waren) en allebei een lichtgele trui droegen. Ik realiseerde me weer wat ik allemaal in mijn Feng Shui-opleiding over kleur en de effecten ervan heb geleerd.

Je herkent het waarschijnlijk ook wel: het valt op als je collega zomaar ineens met een andere kleur trui binnenstapt dan je gewend bent. Rood bijvoorbeeld, in plaats van de geijkte donkerblauwe of grijze trui. Als je collega nooit iets roods draagt, is het logisch dat daar reactie op komt. Je kunt er donder op zeggen dat iemand een snedige opmerking maakt.

De kleur rood roept dat ook op. Het vraagt om (re)actie. Je kunt je er ook niet langer mee verstoppen, met die kleur kom je duidelijk binnen. Je wordt op zeker opgemerkt, bewust of onbewust.

Als je gaat daten denk je na over de kleding die je aantrekt bij je eerste date, maar wist je dat je dat al in de allereerste fase zou moeten doen? Als je je namelijk happy voelt in louter grijs, donkerblauw of zwart, zul je waarschijnlijk veel moeite moeten doen om tot een tekst te komen die eruit springt. Dat zit dan niet zozeer in jou ingebakken om dat van nature te doen. Terwijl je natuurlijk wel graag wilt dat er singles bij jouw profiel blijven stilstaan om het goed te lezen en erop te reageren.

Hoe bereik je dat?

Dat lukt je het best als je je borst vooruit durft te steken, als je jezelf durft te laten zien. En als jij degene in het grijs, donkerblauw of zwart bent, kun je dat doen door eens een rode sjaal om te doen, het eens met een rode ketting of oorbellen te combineren, een rode stropdas erbij te dragen of een rode trui. Je zult merken dat niet alleen je omgeving anders reageert, maar dat je jezelf ook anders voelt. En al die veranderingen zorgen dat er ook iets van binnen bij je gebeurt. Je gaat uiteindelijk andere woorden vinden voor je profieltekst, op een andere manier contactleggen en ook op je date heb je een andere uitstraling.

Natuurlijk kun je elke kleur kiezen die 'anders dan anders' is. Voor het grootste effect neem je een kleur die veel 'doet' en die gevoelsmatig voor jou echt een verschil maakt.

 

————————————————————————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.