Soms lijkt het of al die echt leuke profielteksten achteloos in een kwartiertje zijn geschreven. Niets is minder waar.

Als je al wat langer mijn artikelen op dit blog leest, weet je inmiddels dat élke zin van je profieltekst goed moet zijn om het hart van jouw partner te veroveren. Het moet een feest van herkenning zijn voor de lezer van jouw profiel. De rest volgt dan vanzelf. “Tja”, zul je nu misschien denken, “dat is makkelijker gezegd dan gedaan”. Dat lijkt wellicht zo, maar je kunt echt veel meer dan je nu denkt.

Eerste zin brief 2 Het wordt namelijk al een stuk makkelijker als je een goede eerste zin voor je profiel weet te bedenken. Zo’n zin die anders is dan andere. Zo eentje waarvan de lezer denkt: ‘hé, dat is leuk, dat is verrassend, ik wil meer lezen!’.

Je hoeft daarvoor overigens helemaal geen lollig type te zijn, of een fameus schrijver. Liever niet eigenlijk. Want als je een persoonlijke zin schrijft, eentje die recht uit je hart komt, trek je veel meer de aandacht.

Mocht je nu denken dat je daar wekenlang over na moet gaan denken, dan kan ik je geruststellen. Het is makkelijker dan je denkt, dat schreef ik hierboven al. Want je kunt gewoon beschrijven waarover jij enthousiast wordt, wat jij bijzonder vindt, wat je graag doet, waar je goed in bent, waar je om kunt lachen of wat dan ook. Als je het maar met gevoel doet. En daar zit ‘m de kneep.

Begin je profiel met een zin waaruit je gevoel spreekt. Als je dat lastig vindt, kun je eens een rijtje woorden op een vel papier schrijven waarmee je gevoel communiceert. Dus bijvoorbeeld: ik voel, ik houd van, ik ben gek op, mijn passie voor …., etc. Of je vertelt over iets dat je ontroert, raakt, emotioneert of andere woorden die beschrijven hoe je je voelt. Probeer het maar eens. Je zult merken dat de rest van je profieltekst dan als vanzelf uit je pen vloeit.

————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.