Daten is durven

Durven jezelf te laten zien,
durven de ander te ontdekken

 

Schrijf jij dat je een vriendschap zoekt? Wat zegt dat over jouw durf?

Sommigen zijn van mening dat het beter is om aan te geven dat je (eerst) een vriendschap wilt, “want dan weet de ander waar hij of zij aan toe is”. Natuurlijk, helemaal waar dat duidelijkheid z’n voordelen heeft. Maar is dit een teken van echt durven?

In dit geval wordt de behoefte om dat zo op te schrijven veelal ingegeven omdat het veiliger voelt. Door te schrijven dat je eerst vriendschap wilt en dat langzaam wilt laten uitgroeien tot een (LAT-)relatie, creëer je voor jezelf namelijk tijd en ruimte. Dat heb je blijkbaar nodig om eraan te kunnen wennen dat je nu wel de beslissing ‘in je hoofd’ (rationeel) hebt genomen dat je een nieuwe partner wilt, maar dat dat ook zomaar eens werkelijkheid zou kunnen worden. Je zou misschien wel vreselijk schrikken als je morgen ineens een date zou hebben!

Op zich is die formulering bij je inschrijving je dus van dienst, maar toch ook weer niet. Want de lezer van die tekst voelt dat jij je nog niet helemaal openstelt, krijgt geen warm gevoel en bladert door. Doet geen contactverzoek. En jij je maar afvragen hoe het toch komt dat je geen contactverzoeken ontvangt! Misschien wel omdat je nog niet écht durft.

Nogmaals, dit is vaak iets wat op onbewust niveau gebeurt, maar bij profielanalyses kom ik dit zeer regelmatig tegen.

 

Laat je je durf zien in je profieltekst?

Anderen schrijven bij het invullen van hun gegevens dat ze een vaste relatie willen en lijken al een stap verder te zijn. Bij hen doet zich echter hetzelfde verschijnsel voor als ze hun profieltekst gaan schrijven. Die schrijven ze op een zodanige wijze, dat de lezer voelt dat er nog aarzeling is bij deze single. Dat die nog niet zeker weet of hij/zij wel echt die relatie wil.

Zinnen als

  • 'Ik ben een kat-uit-de-boom-kijker en geef me niet zomaar gewonnen.' of; '
  • Je moet wel van goede huize komen als je bij mij een kans wilt maken.' of: 
  • 'Als we na een aantal keren mailen wie weet ooit eens afspreken…..'

zijn een indicatie dat deze single nog een muurtje om zijn of haar gevoel heeft staan. Daar is niets mis mee, maar kan makkelijk contactleggen wel in de weg staan.Ook hier is het vaak een teken dat je nog niet helemaal durft.

Nu hoeft dat niet vreselijk te zijn; ik merk dagelijks dat zo'n muurtje ook als sneeuw voor de zon kan verdwijnen als De Juiste zich meldt. Soms ook helpt het als we samen eens praten over het muurtje en waar dat voor staat. Want het komt heel vaak voor dat een single het zich niet bewust is, dat dit muurtje er is. En al pratend komen we dan vaak ook snel tot de ontdekking dat er genoeg manieren zijn om met die gevoelens om te gaan, zodat de ander er weinig tot niets van merkt. En dan wordt contactleggen ook ineens makkelijk en gaat het lukken.

Hoe ontdek je of je durft

Als je aan de hand van het bovenstaande het gevoel hebt dat jij dit soort dingen doet of in je profiel hebt staan, heb je grote kans dat je wél durft maar je nog niet happy voelt om de benodigde, échte stappen voorwaarts te nemen. Ik kan je geruststellen: er zijn heel veel singles die het enorm spannend vinden om die stap te zetten. En juist omdat jij dit onder ogen ziet, kun je er ook iets aan dóen!

En dan?

Je hoeft namelijk helemaal niet nagelbijtend achter de computer te zitten, kunt gewoon relaxed daten als je weet hoe je het 't beste kunt aanpakken, rekening houdend met jouw gevoelens. Dat maakt dat je je ook zekerder voelt en het daten niet langer een grote sprong in het enge duister is.

Als jij durft…..

maar nog niet weet hoe je dat nu precies handen en voeten kunt geven, help ik je daarbij graag op weg. Met een individueel coachingsgesprek heb ik drie kwartier de tijd om het daarover met je te hebben. Dat gesprek kan per telefoon of liever nog via Skype. In dat laatste geval kan ik het namelijk opnemen en als MP3 aan je toesturen, zodat je het nog eens kunt terugluisteren.

En na afloop:

  • voel je je opgelucht dat het zo simpel kan zijn om met al die gevoelens om te gaan
  • heb je duidelijk voor ogen welke stappen je moet gaan zetten om je doel te bereiken
  • weet je dat je op weg bent naar de liefde van je leven!