Allemaal woorden die we horen nu we sinds kort op de site de mogelijkheid hebben om te chatten met de helpdesk en de coaches. Wat laten de eerste weken zien? Een paar reacties van deelnemers:

1.     'Ik zit me in te schrijven maar worstel toch wel erg met de tekst die ik moet schrijven bij de
        verwachtingen van de relatie. Kunt u me even op weg helpen? Wat moet ik daar schrijven?"

Met een aantal gerichte vragen haalden we boven tafel wat deze single voor ogen heeft en konden we deze single heel makkelijk zelf een leuke tekst laten schrijven.

2.    'Ik wil met iemand contact maar weet niet zo goed hoe ik dat moet aanpakken?"

Samen met deze deelnemer hebben we het profiel doorgenomen van degene waarmee zij contact        wilde leggen en hebben we datgene eruit gehaald en benut waarmee het contactverzoek onweerstaanbaar  werd voor de ontvanger. Inmiddels mailen ze en zijn ze van plan af te spreken.

3.    'Wil je eens kijken naar mijn sfeerbeeld; zijn mijn foto's goed gekozen?'

Zoals je weet is de versterkende werking van een goede tekst met leuke foto's groot. Deze deelnemer konden we over zijn foto's nog waardevolle tips geven waardoor zijn sfeerbeeld nu meer in balans is, hij als mens door een andere fotokeuze een positievere uitstraling heeft en op onbewust niveau uit zijn profiel veel meer blijkt dat hij graag iemand wilt ontmoeten; zijn profiel is uitnodigender geworden. En dat leidt tot het ontvangen van contactverzoeken; zijn primaire doel natuurlijk!

4.    'Ik wil mijn deelnamevorm veranderen; hoe regel ik dat snel?'

De helpdesk kon dat direct voor deze deelnemer regelen, heeft laten zien waar het op de site bevestigd staat en zij kon meteen haar eerste contactverzoek beantwoorden.

5.    'Ik ben nu een paar maanden aan het internetdaten, maar heb de ware nog niet gevonden. Welke tips heb je voor me?'

We hebben met deze deelnemer de stappen van het internetdaten doorgenomen om te ontdekken waar de oorzaak lag. Naast zijn profiel zat het 'm ook in zijn benaderingswijze. Met het persoonlijke advies dat we hem in deze chat konden geven, heeft hij met succes nieuwe kandidaten benaderd.

Velen denken dat internetdaten simpel is. Dat lijkt het ook. Mede doordat veel datingsites suggereren dat je alleen maar een paar keer hoeft te klikken en een interesseberichtje hoeft te sturen om de liefde van je leven te vinden. Dat gebeurt heel af en toe ook wel, maar is meer uitzondering dan regel. Maar doordat het zo simpel lijkt, raken veel singles teleurgesteld in het resultaat. En dat is niet nodig!

Toen ik D-Date in 1998 startte waren we de eerste datingsite in Nederland. De vele andere die daarna zijn gekomen hebben, op een enkele uitzondering na, vooral het verdienen van geld voor ogen en niet het succes van de deelnemers. Mij gaat het erom dat iedereen zijn/haar partner vindt. Alleen al in mijn persoonlijke vrienden- en familiekring zijn er al zo'n kleine tien stellen door D-Date ontstaan. En als ik samen met een deelnemer een aantrekkelijk profiel maak, samen potentiële kandidaten selecteer en contactverzoeken doorneem, ontstaat er in vrijwel alle gevallen een relatie uit. Gewoon omdat zij gebruikmaken van mijn kennis en jarenlange ervaring. Dat daarbij af en toe ook even in de spiegel gekeken moet worden en er soms wat extra werk aan de winkel is om naar een relatie toe te groeien, nemen zij dan graag mee.

Wil je ook succesvol daten en de liefde van je leven vinden en daarvoor tips van me ontvangen? Via de chat op de D-Date site help ik je graag verder! Ik kijk mee naar je profiel, je selectie van deelnemers, de manier waarop je communiceert, je wijze van presenteren, etc. Wie weet tot 'ziens' op de chat!