Kerst 6a

Het speciale gevoel dat Kerstmis brengt, voelt voor iedereen anders. Bij de een wat positiever dan bij de ander. Maar aangezien ik zelf een type ben dat veel liever kijkt naar alles wat positief is én omdat ik in mijn leven alles wat negatief is graag naar het positieve wil brengen, houd ik er ook van naar voorbeelden daarvan te kijken.

De afgelopen week waren er nog flink wat singles die tussen de kerstvoorbereidingen door belden voor een coachingsgesprek. Het waren stuk voor stuk fijne gesprekken. Vooral omdat deze singles zin hebben om werk te maken van het vinden van hun partner en er de inspanning voor willen doen die daarbij hoort. Ik voel dááraan al of het ze gaat lukken.

We hebben geschaafd aan teksten en keuze van foto's, de nuances eruit gehaald en vooral doorgenomen wat dat over henzelf zegt en over hoe ze naar de nieuwe partner en relatie kijken. Als ik dat kan bespreken met een single die echt werk wil maken van het daten, dan zijn het ook heel mooie, open gesprekken. Zij merken dat ze in een halfuur onverwachts heel veel over zichzelf ontdekken en ik vind het mooi om ze dat te mogen meegeven. Vooral omdat ik weet dat ze dan gaan slagen in hun missie.

Enkele van hen hadden een voorselectie gemaakt uit het bestand en wilden met mij hun afwegingen doornemen om de uiteindelijke keuze te maken aan wie ze een contactverzoek gingen doen. En die profielen zo samen doornemend, kwamen er andere woorden en (voor henzelf) verrassend veel creativiteit bij ze naar boven om eens een anders-dan-anders contactverzoek te doen. En dat is waarom ik het zo leuk vind om te doen.

Zij gaan een geïnspireerde Kerst tegemoet met de hoop en verwachting dat ze volgend jaar de kerstdagen samen met de liefde van hun leven vieren. Het gaat ze lukken en ook van hen zal er volgend jaar waarschijnlijk een kerstkaart in onze mailbox of postbus vallen waarin ze dat trots vertellen.

Die hoop, het verwachtingsvolle gevoel en de blijdschap als de missie geslaagd is, wens ik alle singles voor hun Kerst toe.  Sfeervolle dagen gewenst!