In reactie op deel 1 van dit blog, werd mij gevraagd welke andere manieren van zoeken er zijn dan de ideale die ik in deel 1 noem. Er zijn er een aantal:

a)    zoeken op een of meer trefwoorden

Als je iemand wilt vinden die bijvoorbeeld dezelfde hobby deelt, een bepaalde karaktereigenschap in het profiel heeft staan of bijvoorbeeld vermeld heeft dat hij weduwnaar is of een weduwe zoekt, dan kun je door te zoeken op trefwoord alle profielen vinden die dat woord in de tekst hebben staan. Zo kom je eens op heel andere profielen uit dan via de normale zoekroute.

Instellingen zoeken 2

b)     zoeken op roepnaam, inlognummer, registratiecode

In hetzelfde invulveld (zie afbeelding boven linkerkolom onderaan) kun je ook zoeken op roepnaam, inlognummer of registratiecode. Daarmee kun je iemand terugvinden die je eerder al eens hebt gezien op de datingsite.

c)    zoeken op deelnemers die nieuw ingeschreven staan

Als je een keer snel wilt zien wie er nieuw ingeschreven zijn, kun je via de instellingen (bij D-Date link rechtsbovenaan in de afbeelding hierboven) bij de zoekopdracht aangeven dat je alleen die deelnemers wilt doorbladeren.

d)    zoeken op deelnemers die een eigen foto bij hun profiel hebben geplaatst

Soms wil je juist alleen deelnemers bekijken die hun foto zichtbaar hebben gemaakt. Zoals ik eerder schreef is alleen op foto zoeken niet de beste methode voor succes, maar het kan je voor een keer best een verrassend zoekresultaat opleveren.

e)    zoeken op deelnemers die je nog niet eerder hebt bekeken

Om de zoekresultaten overzichtelijk te maken, kun je er ook voor kiezen om alleen die profielen te bekijken die je nog niet eerder hebt geopend. Misschien tref je daardoor juist een profiel dat je eerder niet aantrekkelijk leek in het zoekresultatenoverzicht en waarin je nu juist via de stappen van deel 1 wél iets boeiends ontdekt.

f)    zoeken op deelnemers die online zijn

Bij sommige datingsites wordt getoond of iemand online is. Het kan zijn dat je daar juist op wilt selecteren, hoewel de toegevoegde waarde daarvan naar mijn mening beperkt is.

g)    zoeken op deelnemers die je verborgen hebt of juist opgeslagen hebt

De meeste datingsites bieden de mogelijkheid om profielen als favoriet te markeren, op te slaan zoals het bij D-Date heet, te markeren als speciaal noemen anderen het. Alleen zoeken op profielen die je zo apart hebt geplaatst, kan je helpen even heel geconcentreerd te zoeken en je keus te maken.

Profielen waarvan je direct vindt dat ze bij jou echt niet passen, kun je bij de meeste sites direct verwijderen, verbergen zoals het bij D-Date heet. Dat zorgt ervoor dat je ze nooit meer in je zoekresultaten ziet. Wil je nog eens kijken welke je hebt 'weggegooid', dan kun je in het bestand zoeken op de verborgen (verwijderde) profielen.

Zoals je ziet, zijn er dus vele wegen die naar Rome (jouw partner) leiden. Als je de bovenstaande opties kiest in combinatie met de stappen vanaf nummer 3 uit deel 1 van dit blog, dan kun je tot verrassende resultaten komen.