Mail Soms gebeurt het je zomaar. Je bent aan het mailen met een leuke single en er gebeurt iets in je privéleven of op je werk, waardoor je zomaar een aantal dagen of twee weken niet of weinig achter je computer zit. Je hoofd staat er ook helemaal niet naar.

Dan kan het zomaar gebeuren, dat je ontdekt dat je nog niet gereageerd hebt op die toch wel leuke mailberichten die je van die leuke single hebt ontvangen. Je voelt je er heel erg vervelend door en vreest het ergste. Gedachten als: ‘Hij heeft vast al een ander”, ‘Hij wil nu natuurlijk niets meer van me weten”, “Hij heeft mijn mailadres vast al weggegooid” schieten door je hoofd.

Zou het echt zo rampzalig zijn? Zou er nu echt zomaar een abrupt einde komen aan jullie mailcontact dat toch eigenlijk zo leuk verliep? Dat hangt van jou af. Als jij jezelf ‘gek’ denkt met alle beren op de rails die maar mogelijk zijn, dan gaat hij uiteindelijk doen wat jij blijkbaar graag wilt. Je denkt er immers continue op die manier aan en dan wordt het op den duur ook waarheid; dat heet gedachtenkracht. Je focust je ook alleen maar op die uitkomst.

Hoe zou je dat mailcontact nu weer tot leven kunnen brengen?

Wat zou er gebeuren als je het heel anders doet? Als je nu eerst eens voorstelt dat hij helemaal niet weet waarom je die dagen of weken niet hebt gereageerd, zou hij dan denken wat jij nu denkt dat hij denkt? Meestal niet.

Het helpt enorm als je jezelf dat kunt laten inzien. Je kunt dan namelijk ook bedenken wat je hem wilt gaan schrijven. Want als je gewoon schrijft wat je eigenlijk zou willen zeggen, dan ontstaat er duidelijkheid én ruimte. Door de duidelijkheid gaat hij (of zij) begrijpen waarom je even ‘uit de lucht’ bent geweest. En dat schept de ruimte om met elkaar verder te communiceren, misschien weer per mail, wellicht telefonisch.

Gevoelens tonen

Als je de tekst van je mailbericht persoonlijk maakt en puur schrijft vanuit je gevoel, komt dat bij de ontvanger anders binnen. Door bijvoorbeeld te schrijven dat je je heel vervelend voelt bij het feit dat hij (zij) zolang op je antwoord heeft moeten wachten, en je legt kort (in 1 zin!) uit waardoor dat komt. Als je afsluit met het beschrijven van je verlangen om het contact voort te zetten (‘ik kijk enorm uit naar weer zo’n leuke mail van je’), dan nodigt dat uit om verder te gaan met het contact op het punt waar jullie gebleven waren.

Belangrijk is dus, dat je een mail met gevoel schrijft, zonder verwijten of excuses. Het mailbericht prikkelt de ontvanger dan vast om je snel te antwoorden!

 ————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.