Als je de single wilt vinden die bij je past, lukt dat door op de juiste manier te zoeken. Dat lijkt simpeler dan het is. Want de meeste deelnemers waarmee ik tijdens een coachingsgesprek of de workshops spreek, vinden dát nou juist lastig. Daarom hieronder de succesvolle strategie:

  1. Bepaal eerst zo nauwkeurig mogelijk wie je wilt vinden.
    Zet voor jezelf op een rijtje wat je echt de voorwaarde(n) vindt waaraan niet getornd mag worden  (bijvoorbeeld wel of niet rokend, wel of geen kinderen, wel of geen (bepaalde) religie, etc.). Als je dat heel graag wilt mag je daar ook zaken als lengte, gewicht, haarkleur, opleiding, etc. bijzetten, maar ik adviseer je om die er zo min mogelijk aan toe te voegen en áls je het doet, dan in ieder geval met ruime grenzen. Voor het beste effect beperk je je tot echt  onoverkomelijke zaken.
  2. Stel vervolgens je zoekcriteria op de site zo in, dat de onder punt 1 bepaalde voorwaarden worden gefilterd. Dat gaat op elke site anders, doch op een goede datingsite kun je je zoekprofiel zo instellen dat die voor jou zo belangrijke criteria ‘heilig’ zijn en dus bepalend zijn in de filtering. Kun je dat niet, vraag dan de helpdesk hoe je dat kunt doen. Zij kunnen je dat (als het een goed georganiseerde site is) binnen één tot twee uur laten weten. Is het zoeken op die manier niet mogelijk, zoek dan een andere datingsite want anders verspil je onnodige tijd en energie.
  3. Geef nu de zoekopdracht en laat het zoekresultaat op je scherm verschijnen. Het overzicht van de zoekresultaten verschilt ook per datingsite. Sorteer ze daarom op volgorde van matchingsscore, op de gewenste afstand of andere criteria.
  4. Belangrijk is dat je je nieuwe, succesvolle lijn gaat volgen bij het doorlopen van de zoekresultaten. Die lijn is dat je jezelf dwingt élk in de zoekresultaten getoond profiel echt te openen om te bekijken. Laat je dus NIET verleiden tot het gebruikelijke ‘scannen’ van de foto’s en korte beschrijving in het overzicht!!! Bekijk er per keer twintig tot hooguit dertig, daarna stop je.
  5. In het geopende profiel begin je met het lezen van de profieltekst en vraag je je af wat de drie pluspunten van deze deelnemer zijn. Let op: je wilt een ander resultaat dan je tot nu toe had in het internetdaten, dus doe het daarom ook eens echt anders dan je tot nu toe deed en volg deze aanpak!
  6. Ná het vaststellen van de drie pluspunten ga je de foto(‘s) bekijken en bepaal je of dit een deelnemer is die je even wilt onthouden. Zo ja, dan sla je dit profiel op (of zoals het op sommige sites heet: markeer je ‘m, zet je ‘m bij je favorieten). Zo nee, dan verwijder je ‘m direct, zodat het profiel ook niet meer in je zoekresultaten naar voren komt en je er geen energie meer aan verspilt. (De meesten komen als ze met mij samen de zoekresultaten zo doorlopen al op zo’n 4 tot 7 opgeslagen profielen op 20 tot 30 bekeken profielen.)

De stappen die hierna volgen, vormen de strategie van het internetdaten op zich en zal ik je in een van mijn volgende blogs onthullen.

Het is belangrijk dat je eerst kampioen wordt in deze eerste zes stappen. De informatie die je in deze zes stappen verzamelt en bij het profiel aantekent, is heel essentieel en vormt de basis voor de succesvolle afronding van het internetdaten: de liefde van je leven ontmoeten.