Als je serieus op zoek bent naar de liefde van je leven en aan het daten bent, hoeveel contacten laat je dan naast elkaar lopen? Een brandende vraag van menige single die mij raadpleegt.

Meest kansrijke aanpak

Het antwoord op die vraag is heel simpel als je de Succes-Strategie volgt. Die strategie vertelt je bij elke stap wat de meest kansrijke aanpak is. Een veelbeproefde methode, die door de jaren heen (ik ben al vijftien jaar datingcoach) aantoonbaar tot successen heeft geleid.

In de Succes-Strategie heb je maar één contact tegelijk lopen. Maar dat contact is dan wel zo zorgvuldig gekozen, dat je alleen daardoor al meer kans maakt. En je contactverzoek is zodanig geschreven dat alle ingrediënten erin zitten om tot een positieve reactie te leiden. Dan hoef je meestal niet lang te wachten en weet je vaak al snel waar je aan toe bent.

De risico’s

Veel singles kiezen liever voor het versturen van meerdere contactverzoeken tegelijkertijd. Dat heeft een aantal risico’s:

a) je krijgt meerdere positieve reacties en hebt het dus druk met reageren (waar vind je de tijd?)

b) je haalt reacties door elkaar en schrijft iemand met de verkeerde naam aan of reageert op iets dat hij of zij helemaal niet heeft geschreven (leidt meestal direct tot definitieve einde van contact)

c) je ziet van niemand meer heel helder en duidelijk waar de match precies in zit (ziet door de bomen het bos niet meer)

d) je bent niet in staat om keuzes te maken en een beslissing te nemen en staat daardoor uiteindelijk met lege handen.

De logica

Als je het gevoel hebt tegelijkertijd met meerdere kandidaten te móeten mailen, denk dan ook eens aan het gevoel dat je daarmee oproept. De ander voelt dat hij of zij niet je volledige aandacht heeft. De ander voelt dat hij of zij wordt vergeleken met anderen en dat je daardoor oppervlakkiger waarneemt. De ander voelt dat hij of zij niet de kans krijgt om het contact vorm te laten krijgen, omdat je alleen maar aan het plussen en minnen bent en voelt zich daar niet prettig bij. Het gevolg is al gauw dat je toch een mail ontvangt waarin staat dat de ander afziet van contact. Jammer, want wie weet mis je daarmee wel de liefde van je leven!

Nog veel belangrijker is misschien wel het (onbewuste) gevoel dat je haast hebt. Je wilt snel meerdere contacten leggen, omdat je op korte termijn je partner wilt vinden. Ik kan je vertellen dat uit de ruim 15 jaar dat ik nu datingcoach ben is gebleken, dat je geen tijdswinst behaalt met het leggen van meerdere contacten. Juist omdat je de contacten niet goed kunt uitdiepen, bereik je het tegendeel: je staat na een paar maanden nog met lege handen. En als je dan even reëel kijkt naar de periode die je hiervoor al bezig bent geweest met daten, dan zul je ontdekken dat die snelheid nergens voor nodig is. Het gaat tenslotte om een warme, liefdevolle relatie voor een langere periode en die is de investering van een of twee weken best waard!

 

Wil je meer weten over de Succes-Strategie die je naar je partner leidt? Bestel dan de stap-voor-stap-handleiding waarin elke stap nauwkeurig beschreven wordt. Je vindt daarin ook vele voorbeelden, zodat je geïnspireerd wordt hoe je het zelf zou kunnen aanpakken. Een aanrader om naast je computer te leggen, zodat je doelgericht je partner kunt vinden!