Regelmatig verschijnen er in de media artikelen over de voordelen van het internetdaten. Het geeft je een indruk van de afwegingen die je kunt maken bij de keuze van jouw wijze van daten. Hoe ga je een partner zoeken en welke voordelen van internetdaten kun je in je afwegingen meenemen?

In het artikel dat Planet publiceerde wordt vanuit diverse invalshoeken gekeken naar het internetdaten. Opvallend is wel dat zij vermelden dat Lexa/Meetic veel doet aan veiligheid terwijl er in de afgelopen periode twee grote problemen (probleem juli en probleem mei) zijn geweest met de beveiliging van de gegevens van de Lexa/Meetic-deelnemers. Vooral het feit dat het blijkbaar niet adequaat wordt opgelost, is natuurlijk voor jou als gebruiker/klant zorgelijk (lees hier en hier hun wijze van afwikkeling). Als je je aan het oriënteren bent op inschrijving bij een datingsite, is het goed om dit mee te nemen in je overwegingen. Veiligheid en Bescherming van je privacy is immers heel belangrijk op internet; we schreven daarover al eerder.

In het Belgische artikel wordt een overzicht gegeven van de voordelen van internetdaten met een enkele overlap met het artikel van Planet.

We willen een genuanceerd beeld geven en willen dan ook zeker het artikel uit Computer Totaal Download artikel_internetdaten_in_computertotaal.pdf
aan je laten zien. Daarin wordt door een dame een flink aantal nadelen en gevaren opgenoemd. Eerlijk gezegd horen we dat soort verhalen natuurlijk ook wel eens, maar we maken ze (gelukkig) nooit mee. In al die negen jaar zijn de voorbeelden die zij noemt (pedofilie, geld afhandig maken, etc.) bij ons nog nooit gemeld over deelnemers. In welke mate ze in Nederland ook daadwerkelijk gebeuren zijn overigens ook geen cijfers beschikbaar.

Natuurlijk kun je voor het vinden van een partner ook kiezen voor de traditionelere wegen: een relatiebemiddelingsbureau, advertentie in de krant, ontmoetingsavonden, etc.

Naar onze mening blijft het belangrijk dat je zelf een kritische blik houdt en vooral goed afweegt wat voor jou persoonlijk van doorslaggevend belang is bij je zoektocht. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. Los van je keuze voor de wijze van daten, kun je bij je beoordeling het accent leggen op de samenstelling van het deelnemersbestand qua opleidingsniveau, de types mensen, de stijl en sfeer van de site, de mate van service, etc. Ook het feit of je zelf de regie hebt over contactleggen of dat je  moet afwachten wat je wordt aangeboden, kan bepalend zijn voor je keus. Je kunt alleen zelf bepalen wat ervoor zorgt dat je een goed gevoel krijgt bij een bureau of datingsite. Dát gevoel bepaalt in grote mate je succes omdat je dan op een andere manier gaat daten. Maak je keuze dus vooral op basis van je eigen gevoel en informatie.