Halloween spook Op Halloween komen spoken tevoorschijn. Eén daarvan die bij singles vaak voorkomt, wil ik vandaag nader beschrijven. Het is niet leuk om te horen, ik waarschuw je maar vast. Het is mijn bedoeling om je te helpen bij het vinden van je partner. Dat doel ga je bereiken door dit vervelende Halloween-spook te verjagen. Als je dát wilt, lees dan vooral verder.

Hoe vaak heb jij al gezegd dat je er van alles aan doet om een partner te vinden, maar dat het je toch niet lukt?

Met die zin probeer je jezelf gerust te stellen. Het ligt niet aan jou dat je de liefde van je leven nog niet hebt gevonden; je doet er immers álles aan, toch? En wat is dan alles? Nou, je hebt je ingeschreven bij een datingsite bijvoorbeeld. Een hele stap en daarmee bereik je natuurlijk je doel (denk je). Jazeker, als je er tenminste werk van maakt!

Want alleen een slap tekstje plaatsen en misschien zelfs nog wel een fotootje erbij, dat gaat HET resultaat niet brengen natuurlijk. Dat is vergelijkbaar met helemaal achterin een grand café gaan zitten achter een schot met je rug naar de zaal en dan maar hopen dat er iemand naar je knipoogt. Dat kun je vergeten.

Of ben jij een van diegenen die staan ingeschreven bij een datingsite en telkens als je online bent met een noodgang door alle profielen bladert en concludeert 'er zit niets bij'. Ook een manier om jezelf gerust te stellen dat jij er álles aan doet en dat het desalniettemin niet lukt, toch? Denk je nu echt dat als je zo snel al die profielen doorbladert DE Ware opvalt? Je bent toch eigenlijk niet meer aan het doen dan plaatjes kijken? En zeg nou eerlijk, vind jij dat iemand jou goed kan inschatten als er maar 1 milliseconde naar jouw foto wordt gekeken?

Het zou ook kunnen dat jij natuurlijk moeite hebt gedaan om een leuk profiel te schrijven en er goede foto's van jezelf bij te plaatsen en ook met zorg de profielen doorbladert. Dan lijkt dit voor jou allemaal niet op te gaan. Waar zit jouw spook dan? Waarschijnlijk in het contactverzoek dat je schrijft. Daarin durf je waarschijnlijk niet op de man/vrouw af te gaan en als het ware het contact af te dwingen. Je schrijft dus iets vrijblijvends in de hoop dat de ander daardoor geprikkeld wordt ('ik hoop dat je mijn profiel wilt lezen' of 'ik hoop iets van je te horen'). En ik zei het in het begin al: het is niet leuk om te horen, maar ook hiermee geef je het 'ik doe er van alles aan maar het wil niet lukken'-spook alle ruimte om gelijk te krijgen!

En als jij nu een optimaal contactverzoek schrijft en het blijkt telkens bij een date niet te lukken, dan ligt het toch niet aan jou? Jawel, want ook tijdens je dates kun je jezelf heel goed voor de gek houden. Laatst nog was ik getuige van een -naar later bleek- tweede date van twee singles van begin 40. De een deed alle moeite om een gesprek op gang te houden, maar het hele non-verbale gedrag van de ander liet zien dat toegang niet meer mogelijk was. De hangsloten zaten er al op, zo was de uitstraling. En die single gaf later aan mij aan dat ze werkelijk alles had geprobeerd om een goed gesprek te voeren, maar dat die ander echt niet wilde……. Terwijl ze hem eigenlijk zo leuk vond… Tja, een typisch geval van dat vermaledijde Halloween-spook 'ik doe er alles aan om een partner te vinden maar…'

Ach, ik kan nog vele redenen noemen waarom jij je Halloween-spook nog niet hebt kunnen verjagen. Wat te denken van: onmogelijke wensen hebben (eisen stellen), (bewust of onbewust) verkeerd gebruik van de datingsite (want je wilt eigenlijk geen relatie dus saboteer je de werking), geen tijd genoeg om profielen te bekijken en mail te beantwoorden, enz. Als je het echt zou willen, vind je je partner met gemak. Jouw spook is makkelijk te verjagen door jezelf het daten goed eigen te maken. Schrijf jezelf daarom nu meteen in voor de gratis E-Cursus Succesvol Daten, lees de vele tips voor daten in mijn weblog of kom naar mijn effectieve zaterdagmiddag-workshop waar je in 1 middag alles leert om je spook definitief te verjagen.

Veel succes met het verjagen van je Halloween-spook!