Abstract figuur2  “Ik heb nog nooit een relatie gehad. Moet ik dat vermelden en zo ja, wanneer?” Een vraag die me vaak gesteld wordt. Voor singles die gaan daten en nog niet eerder een relatie hebben gehad, is dit een groot dilemma. Ze stellen die vraag, omdat ze vaak al gemerkt hebben dat ze afgewezen worden omdat ze nog nooit een relatie hebben gehad.

Net als ik eerder schreef over het ‘anders zijn’ en hoe je dat vermeldt in je profiel, zo geldt dat ook voor dit onderwerp. Belangrijk is wat je verhaal is, hoe je er zelf naar kijkt en hoe je dat verwoordt als het aan de orde komt.

Zoals Johan Cruijff ooit zei: “elk nadeel heb’ z’n voordeel” en als jij ook kunt aangeven wat de andere kant is van dit ‘nadeel’, dan klinkt het al heel anders. Het zou door de ander namelijk ook wel eens als heel prettig ervaren kunnen worden, dat er bij jou geen ex-en een rol spelen. Bij jou is er tijd genoeg voor elkaar, want er zijn geen kinderen die tijd en aandacht vragen. En doordat je langer alleen bent gebleven, heb je materieel gezien misschien wel alles wat je je kunt wensen en biedt dat de nodige comfort.

Uitstraling

Je uitstraling speelt ook een belangrijke rol. Ben je de ‘eeuwige vrijgezel’ in je uiterlijk met bijvoorbeeld een kapsel en kleding waaraan nog wel eer te behalen is of ben je vlot en modisch gekleed? Ben je onzeker, manoeuvreer je alsof je op eieren loopt of kom je zelfverzekerd binnen en begeef je je makkelijk in het gezelschap? Het is goed om de foto’s bij je profiel met zorg te selecteren of goede foto’s te laten maken (mail me gerust voor de gegevens van een goede fotograaf).

Vermelden?

Terug bij de vraag aan het begin van dit artikel: ga je vermelden dat je nog nooit een relatie hebt gehad of niet? Dat is sterk afhankelijk van alle factoren die ik hierboven heb beschreven. Het is in ieder geval van belang dat je je het daten goed eigen maakt. Dan kom je beslagen ten ijs en kun je al die beginnersfouten die tot een afwijzing leiden, overslaan.

In de leuke, leerzame en effectieve datingcursus van 6 weken die ik geef, maken we samen onder andere hierover de keuze die bij jou past. Zaterdag 1 oktober start het eerstvolgende programma waarin je in 6 weken met persoonlijke begeleiding van mij gaat daten. Tot 1 september kun je met zomerkorting inschrijven. Zo verzeker je jezelf van een gedegen aanpak, zodat ook jij de liefde van je leven vindt!

————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.