Eén van de meest gestelde vragen aan mij als datingcoach is: ‘ik wil graag tips voor een goede profieltekst’. Logisch, want iedereen weet dat als je een goede profieltekst schrijft, je meer kwalitatief goede reacties krijgt. Zo simpel als de vraag lijkt, is die echter niet.

 

Want weet je, aan je profieltekst kan ik aflezen hoe jij ervoor staat. Ik kan zien of jij klaar bent om een relatie aan te gaan, hoe je ervoor staat, hoe je kijkt naar het daten en het vinden van je partner, et cetera. Ik kan meer aan je profiel aflezen dan je nu denkt, vraag het gerust aan al die singles die al door mij zijn begeleid.

 

Om een goed profiel te kunnen schrijven, is het nodig dat je je huiswerk hebt gedaan. Dat je het fundament gelegd hebt om je partner te kunnen gaan vinden. Er klaar voor bent om nu de meest rechtstreekse route naar die partner te nemen. Alleen dan weet je ook dat je die single gaat ontmoeten die bij je past.

 

Hoe dat huiswerk eruit ziet? Als ik singles begeleid bij het vinden van hun partner, gaan we eerst kijken naar de reden waarom het je tot nog toe niet gelukt is om De Ware te vinden. We onderzoeken welk obstakel er op die rechtstreekse route naar je partner ligt. Want het heeft alleen zin om die route te gaan volgen, als dat obstakel uit de weg is geruimd.

 

Wat voor obstakels kunnen er dan zijn, vraag je je wellicht af. Talloze. Al sinds ik in 1998 de eerste datingsite startte, zie ik ze in alle vormen en uitvoeringen voorbij komen. Wat voor de een iets heel onbeduidends is, is voor de ander echt een obstakel. Dat verschilt per single die ik begeleid. Als je contactverzoeken bijvoorbeeld telkens worden afgewezen, word je daar onzeker van en schrijf je in je profiel daardoor iets anders dan dat je vol zelfvertrouwen telkens positieve reacties ontvangt.

 

Als je eerste dates nooit leiden tot een vervolg, vraag je je wellicht af hoe dat kan en is het belangrijk dat we daar eerst naar kijken in plaats van meteen een nieuwe profieltekst te schrijven.

 

Of als er je allerlei dingen overkomen waar je niet blij mee bent maar ‘die nou eenmaal gebeuren’, dan kan ik je nu al vertellen dat je geen dijk van een profiel schrijft waar jouw ideale kandidaat op gaat reageren. Integendeel: dat wordt op afstand herkend en doorgeklikt.

 

Zodra we het obstakel hebben ontdekt, kunnen we er meteen mee aan de slag. Dan kan zelfs heel vlot gaan, soms wel in één coachingsgesprek of een aantal oefeningen die je uitwerkt. Het belangrijkste is dat je ernaar wilt kijken. Dat je wilt ontdekken wat jou in de weg staat om je partner te vinden.

 

Alle singles die ik coach, schrijven daarna een ander profiel. Een profiel waarin heel duidelijk wordt wie ze zijn, wie ze naast zich willen en wat ze verwachten van hun relatie. En door dat voorwerk begin je ook anders aan het vinden van je partner. Niet alleen doordat je een ander profiel hebt geschreven. Je hebt je ook bevrijd van dat wat je tegenhoudt om die allerleukste, meest intelligente, sportieve,f grappige of spontane single te vinden die in het bestand beschikbaar is.

 

Wil jij dat goede fundament neerleggen, zodat je veel sneller en makkelijker je partner vindt? Kies dan voor de gedegen aanpak die je stap-voor-stap naar je partner brengt. Via deze link kun je er meer over lezen. Bespreek je liever persoonlijk met mij wat je het beste kunt kiezen? Vraag dan het gratis strategiegesprek aan, dan spreken we elkaar binnenkort en maken samen de keuze.