Gisteravond organiseerde Bibliotheek Velsen een informatie-avond over internetdaten: "Internetdaten, hoe doe je dat?". Er was een leuke,  geïnteresseerde groep toehoorders die graag meer wilde weten over alle facetten van het internetdaten.

Als je goed wilt worden in je sport of je werk, ga je trainen en een cursus volgen. Dat je dat eigenlijk ook voor het internetdaten zou moeten doen, is voor de meeste internetdaters echter niet vanzelfsprekend. Toch gaat ook voor het succes bij internetdaten het aloude spreekwoord op: oefening baart kunst.

Uit de vragen van de singles bij deze lezing bleek dat sommigen zich wel zouden willen inschrijven maar nog even een zetje nodig hebben. Vooral de veiligheid speelt voor de vrouwen onder hen een rol. Tijdens de lezing werd duidelijk dat je daarop prima de juiste datingsite kunt selecteren. Anderen hadden al wat ervaring opgedaan met internetdaten of stonden op dit moment ergens ingeschreven. Zij wilden graag tips om hun profiel nog te verbeteren en zochten naar informatie om de juiste kandidaten te kunnen selecteren. Voor iedereen bleken er nuttige tips en handigheidjes in de presentatie te zitten, die dan ook gretig werden genoteerd.

De crux van het internetdaten zit ‘m in het selecteren van de datingsite die bij je past, dan over jezelf een goede profieltekst schrijven en het kunnen doorgronden van de profielen van de deelnemers in je zoekresultaten. Het begrijpen wat iemand eigenlijk echt over zichzelf vertelt, kun je zeker leren. Je moet daarvoor wel flink wat profielen hebben doorgenomen met iemand die je laat zien wat er echt staat. Met die voorbeelden en wat oefening kun je die vaardigheid ook onder de knie krijgen.

Gisteravond tijdens de lezing hebben we daarom na het vertellen van achtergrondinformatie en tips vooral ook heel veel voorbeelden doorgenomen met elkaar, aan de hand van echte profielen op datingsites. Het werd al snel duidelijk dat er snelle ‘leerlingen’ in het gezelschap waren die de kneepjes doorkregen. Leuk, want daarvoor houden we zulke presentaties. Hoe meer mensen goed worden in het daten en hun partner vinden, des te dichter wij bij ons doel komen.

Wil je ook eens zo’n lezing bijwonen of er misschien een in jouw eigen omgeving organiseren? Mail ons even en we geven je graag een datum door van een lezing bij jou in de buurt. En als die nog niet gepland is, kunnen we dat samen waarschijnlijk wel regelen! We zien je mailtje graag tegemoet.