Je kunt het je misschien niet meteen voorstellen, maar die single buurman of buurvrouw van je zou best eens je partner kunnen worden. "Wat? Die? Nee hoor, nooit! Je bent gek!" Je zult niet de eerste zijn waarvan we dat horen. Weet je waardoor het komt?

Als je gaat daten, ben je heel erg gefocust op het contactleggen; op het krijgen van dates. Dat lijkt wel je eerste doel, maar je bent natuurlijk eigenlijk op zoek naar de liefde van je leven. En dat is heel wat anders. Na de eerste fase van flink wat dates en evenzovele afwijzingen of tijdrovende, achteraf weinig zinvol gebleken afspraakjes, ga je eindelijk aan het echte werk beginnen. Althans, zo gaat het bij de meeste internetdaters.

En het echte werk is het beter gaan bekijken van profielen én de mensen om je heen. Gaat het in de eerste fase van het internetdaten vooral nog om het uiterlijk (snel foto's klikken) en worden er veelal flink lukraak interesseberichtjes verzonden, nu gaat het om een veel zorgvuldiger selectie van de deelnemers die in het bestand staan en het zorgvuldig schrijven van een contactverzoek; maatwerk dus. En dán komt ook het succes!

Vergrootglas

Zoals je kunt lezen uit de reacties van de deelnemers aan mijn workshops, is het nauwkeuriger bekijken van een profiel iets dat je moet leren. Door te ontdekken hoeveel je uit een profiel kunt halen, wordt vanzelf ook duidelijk hoe geschikt die deelnemer voor je is; of hij of zij kans maakt bij je te passen. En doordat je met andere ogen gaat kijken en lezen, ga je andere aspecten, andere kanten van diegene ontdekken. Hij of zij wordt ineens een leuke potentiële kandidaat!

Datzelfde proces gaat dan ook starten met degenen die je dagelijks ziet; je collega's, je buurman/buurvrouw, vriend(inn)en, clubgenoten etc. Als je dan ook nog de informatie uit het profiel goed weet te lezen of wat je weet over die leuke single goed weet samen te vatten, kun je die op onweerstaanbare wijze veroveren!

Zo komt het ook dat we een mailtje krijgen van een deelnemer die meldt dat hij zich uitschrijft omdat hij tot zijn verbazing een relatie heeft gekregen met de buurvrouw die al 8 jaar naast hem woont. Ons verbaast dat helemáál niet….!! Zoals ik in een eerder blog al schreef; je hebt leren vinden.