Kat en hond Ter gelegenheid van dierendag komt Lexa.nl met een persbericht waarin de uitslag van een onderzoek naar de favoriete huisdieren van singles wordt gepubliceerd (Download Persbericht dierendag oktober 2009 – Lexa).

De wetenschap wat een favoriet huisdier is, zal je niet direct verleiden tot het aanschaffen van een hond of kat. Maar als je al een hond of kat hebt, zul je waarschijnlijk wel willen weten of die invloed heeft op het vinden van een partner. Uit mijn elfjarige ervaring als datingcoach kan ik je een paar  voorbeelden geven die je helpen ontdekken of je hond of kat ervoor zorgt dat je al dan niet een partner vindt.

Voorbeeld 1:

Bij een herfstwandeling voor singles onder leiding van een enthousiaste boswachter, kwam een van de deelnemers met een grote witte labrador binnen. Ze nam plaats aan één van de vele tafels waaraan al singles koffie zaten te drinken en liet de hond naast zich gaan liggen. De stoelen naast haar aan tafel bleven leeg omdat de hond ervoor lag…. Toen begon de wandeling. Iedereen vertrok al pratend en luisterend in twee- of meertallen op weg. De vrouw met de hond had kort iemand naast zich lopen, maar toen die een andere gesprekspartner opzocht, kwam er slechts heel af en toe nog even iemand met haar meelopen. De hond kreeg de nodige aai-aandacht, maar zij was slechts beperkt in beeld. Na de wandeling werd er nog geanimeerd nader contact gelegd tijdens een borreluurtje. De vrouw ging er echter voor die tijd vandoor, want de hond voelde zich toch minder op zijn gemak in zo'n groot gezelschap…..

Voorbeeld 2:

Een deelnemer had een coachingsgesprek aangevraagd omdat de eerste date was ingepland en hij graag wat nuttige tips wilde. Er was hem veel aan gelegen om er een succes van te maken. Hij dronk met haar gezellig een borrel en omdat het klikte besloten ze te gaan eten in een sfeervol restaurant. Het vervolg zag er veelbelovend uit. Toen liep het mis. Nadat ze besloten hadden bij hem thuis (het restaurantje zat vlakbij zijn woning) nog wat te drinken, bleek de kat bedacht te hebben de blijdschap over de aanwezigheid van het baasje te vieren met sprintjes door de kamer. De date van zijn baasje zat verstijfd op de bank en bleek met katten in het algemeen en met deze in het bijzonder niet zo'n warme relatie te onderhouden. Toen ze het daarover met elkaar hadden en hij aangaf nooit van zijn kat afscheid te zullen nemen 'voor wat dan ook', bedankte zijn date voor de gezellige avond en nam vriendelijk (voorgoed) afscheid……

Voorbeeld 3:

Een deelnemer kwam bij me op de chat omdat zij geen contactverzoeken ontving. Ze was benieuwd waar dat nou aan lag. Ik opende haar profiel en direct viel mijn oog op haar foto. Haar grote herdershond stond beeldvullend in haar profiel, waarachter met moeite nog het gezicht van de datende single te ontdekken viel…….

Ik kan nog vele voorbeelden geven uit die elf jaar, maar de rode draad in deze voorbeelden (en in de meeste situaties die ik meemaakte) is dat de plaats die de hond of kat krijgt in de kennismakingsfase iets vertelt over jou en het vinden van een partner. Als je je huisdier tussen jou en je toekomstige partner plaatst, stel je je partner en het vinden ervan (nog) niet op de eerste plaats en wordt een goede start lastiger. Het gebeurt meestal instinctief, je bent het je niet bewust. Maar als je kritisch naar jezelf zou kijken, zou je waarschijnlijk ontdekken dat je het aangaan van een relatie nog best eng vindt. Er misschien zelfs nog niet helemaal aan toe bent….

Wil je ontdekken wanneer je je partner gaat vinden? Kom dan naar mijn workshop Internetdaten. Je leert er alles over het schrijven van een aantrekkelijk profiel, het selecteren van de juiste foto's erbij en het doen van een onweerstaanbaar contactverzoek. En: we doen een heel boeiende oefening waarin je ontdekt wanneer je je partner gaat vinden en waarom je hem/haar tot nu toe nog niet hebt gevonden! Je kunt je hier inschrijven.