De beschrijving van de partner die je wilt vinden komt vaak tot stand doordat je duidelijk weet wat je in eerdere relaties als minder aantrekkelijk ervaren hebt of bij andere stellen niet leuk vindt. Je zou kunnen zeggen dat je voor jezelf de prins of prinses op het zwárte paard formuleert; degene waarvoor je jezelf in je volgende relatie wilt behoeden.

Want juist die beschrijving van wat je niet wilt, leert je eigenlijk veel meer over jezelf en wat je wél wilt. Wat je daarover in je profiel schrijft wordt daardoor ook makkelijker. Enkele weken geleden belde een deelnemer die worstelde met het schrijven van de tekst. Hij had onder andere vermeld staan: ‘ik ben het zat alleen ergens naartoe te moeten’. Die tekst kon inderdaad beter. Je profieltekst wordt namelijk leuker om te lezen als je vermeldt wat je wél wilt. Dus liever: ‘ik zou het leuker vinden om sámen naar een feest te gaan’ of ‘het lijkt me heerlijk om ’s avonds te kunnen vertellen wat ik heb beleefd die dag’.

Als je dus worstelt met het schrijven van je profiel, maak dan eerst eens een beschrijving van je prins of prinses op het zwarte paard en geef hem of haar daarna het witte kleurtje. Dus: eerst beschrijven wat je niet wilt en dan je tekst ombouwen naar wat je wel wilt. Een andere tactiek om ook je doel te bereiken. Probeer het maar eens. En als je graag wilt dat wij even wat ideeën geven, wat suggesties doen of meekijken naar wat je hebt geschreven, mag je natuurlijk gerust mailen of bellen.