Jong

Menige single worstelt met de vraag hoe ze in hun profiel kunnen laten blijken dat ze écht jonger zijn dan dat nare getal van hun leeftijd doet vermoeden. Ze proberen dat op allerlei manieren te verwoorden. Een paar voorbeelden die ik tegenkwam in profielen:

  • Ik ben een trouwe, jonge (hum) "hond", die weleens blaft, maar niet bijt. Ik zie er 10 jaar jonger uit en zo voel ik me ook. Iets over m'n karakter(………..) (56)
  • Ik voel mij nog jong en sta ook nog steeds midden in het leven met een positief
    gevoel.(53)


Hoe kun je het 't beste duidelijk maken?

Door het NIET te schrijven! Oeps, dat had je niet verwacht. Je hebt nou juist zo'n sterke behoefte om het wél te vermelden. En toch kun je het beter achterwege laten. Want juist door het zo te benadrukken, gaan de lezers van je profiel ineens nog eens kijken naar je leeftijd en je foto's in je profiel. En als jij dan zo sterk benadrukt dat je je jonger voelt, wordt daar de focus op gericht. Terwijl je natuurlijk veel meer bent dan je leeftijd en je dat nou precies wilt laten blijken.

Daarbij, je jeugdige uitstraling spreekt als het goed is voor zich. Die uit zich in foto's waarop je van het scherm afspat en in een vlotte profieltekst waarin de dynamiek voor zich spreekt. In mijn boek staan voorbeelden van profielteksten die, als ik ze bijvoorbeeld in een workshop stap-voor-stap met de groep doorneem, de adem doen benemen. En weet je wat zo bijzonder is: niemand vraagt ooit naar de leeftijd van degenen die die tekst schreven!

Waar gaat het eigenlijk om?

Want het gevoel dat je als lezer krijgt bij een profieltekst die je van a tot z boeit en foto's die je bevallen, is allesbepalend. Die paar jaar meer of minder zijn dan niet belangrijk en het feit dat jij zelf zegt dat je jonger voelt ook al niet. Die woorden op zich halen iemand echt niet over de streep. Als de tekst niet boeit, de foto's iemand niet twee keer doen kijken, leiden die woorden dat je je jonger voelt niet tot een contactverzoek.

Door los te laten dat je daarop de aandacht wilt vestigen, ga je een leuker profiel samenstellen dat veel meer van jezelf laat zien. Benut het weekend om daar eens lekker aan te sleutelen. En wil je daarbij persoonlijke tips van mij? In de gratis live chat op D-Date kun je me bereiken; ik kijk dan graag mee met de tekst die je wilt aanpassen of hebt aangepast.