Je doet veel moeite om er op je eerste date goed uit te zien, maar het komt pas tot die date als je profiel aanleiding geeft om contact met je op te nemen. Je profieltekst is allesbepalend voor je succes. Als die niet uitnodigend is, onvoldoende laat zien hoe leuk of interessant je bent en niet vertelt wie je bent, dan blijft het stil of trek je misschien wel de verkeerde kandidaten aan. Het is daarom belangrijk je tekst met zorg te schrijven.

Je woordkeus bepaalt of je de aandacht trekt. Of je daarmee uitnodigt tot contact en dat bericht ontvangt. Wat zijn de aandachtspunten?

Je kunt een korte, bondige tekst schrijven, waarin je opsomt wat je eigenschappen en hobby’s zijn. Klaar. Daar zal een aantal bezoekers in geïnteresseerd zijn. De vraag is wat ze dan van je weten en hoe goed ze kunnen beoordelen of jij bij ze past.

Een andere mogelijkheid is om te beschrijven wat voor een mens je bent. Waar je warm voor loopt, door geraakt wordt, waarom je met gespitste oren luistert als een bepaald onderwerp aan de orde is enzovoorts. Als je dat wilt beschrijven, gebeurt er vanzelf iets anders bij de lezer.

Als je in een live gesprek aan iemand vertelt waarom je zoveel moeite doet voor tickets voor Pinkpop of zo graag een lange wandeling in een natuurgebied maakt, ziet die ander de twinkeling in je ogen, voelt jouw enthousiasme en ben je op je mooist. Daarmee neem je iemand voor je in; er gebeurt iets. Dát wil je ook in je tekst leggen.

Je voelt vast al het verschil in gevoel in mijn alinea over de korte, bondige tekst met de alinea erna. Dat komt doordat ik in de eerste alinea ratiowoorden gebruik en in de alinea erna gevoelswoorden.

Ratiowoorden zijn: denken, weten, vinden, merken, et cetera. Gevoelswoorden zijn: voelen, zien, horen, genieten, blij zijn, geraakt worden, warm lopen, et cetera.

 

Pak je profieltekst er eens bij en ontdek wat jouw woordkeus is. En breng er een kleine verandering in aan door gebruik te maken van meer gevoelswoorden en voel wat het doet.

Worstel je met je profieltekst, heb je moeite met het vinden van de tekst die de juiste partner aantrekt? Vraag dan een Profielcheck aan. Ik geef je dan persoonlijk uitgebreide feedback. In mijn coachingsprogramma komt je profiel natuurlijk uitgebreid aan bod en krijg je telkens feedback en nog veel meer adviezen om dat profiel een andere en heel persoonlijke sfeer te geven, zodat je degene die bij je past vanzelf uitnodigt om te reageren En natuurlijk bereiden we dan ook je eerste date gedegen voor, zodat die een succes kan worden. Via deze link kun je direct aan de slag.

Wil je eerst met me overleggen welke ondersteuning het beste bij je past? Vraag dan het gratis Strategiegesprek aan, waarin we samen tot de juiste keuze komen.