Compliments 1
Een leuk initiatief van een groep studenten: positiviteit overbrengen door complimenten te geven. Ze hebben er een ludieke manier voor gevonden via hun project 'open your heart'. Kijk maar

Positiviteit werkt. Als je iemand positief benadert, krijg je dat ook terug. Actie roept reactie op. Ook bij het daten werkt dat zo. Als je in je profiel vertelt wie je bent vanuit een positieve benadering, leest dat veel plezieriger en roept dat bij de lezer eenzelfde gevoel op. Die wordt erdoor geënthousiasmeerd. Vergelijk het zelf maar: 'ik geniet  van de ochtendzon bij mijn ontbijt; daardoor voel ik me de hele dag zonnig'. Of: 'ik heb nog een hoop aan mijn huis te klussen, maar ik kan me er maar moeilijk toe zetten om te beginnen'. Natuurlijk kun je beide gevoelens wel eens hebben, maar het maakt bij het daten een groot verschil welke van de twee je in je profiel zet.

In je eerste bericht aan een deelnemer kun je vervolgens benadrukken waarover je nog wat wilt weten omdat je iets niet helemaal begrijpt of niet duidelijk vindt. Je kunt ook het accent leggen op de overeenkomsten die je uit het profiel haalt en het gevoel beschrijven dat jou dat geeft. Daardoor breng je de lezer in dezelfde sfeer en krijg je eerder een positieve reactie.

Aan die ene deelnemer of je date vertellen wat je aan hem/haar leuk vindt of waarom je nu juist door dát profiel wordt gegrepen, geeft de ander een speciaal gevoel. Je zult merken dat jullie allebei toegankelijker worden en er makkelijker contact wordt gelegd. Zo'n compliment is leuk om te geven, maar vaak is het lastig om het te ontvangen. Wellicht kunnen deze tips je helpen er goed mee om te gaan. Laat die complimenten maar komen toch?!!