Menige carrièrevrouw die gaat daten heeft het idee dat zij minder makkelijk een man zal vinden die bij haar past. Zij vraagt zich af hoe zij haar zoektocht het beste kan inrichten om succesvol te zijn.

De misvatting die het meest voorkomt, is de gedachte dat de man tenminste net zo succesvol moet zijn en/of op hetzelfde niveau moet functioneren. Dat blijkt ook uit de praktijk. Achter menige succesvolle carrièrevrouw staat een man die haar ruimte kan geven; die veelal zelf zijn doel al heeft bereikt of minder hoog gesteld heeft. Hij heeft de mogelijkheid om er voor je te zijn in de momenten waarop mentale ondersteuning plezierig is en is in de gelegenheid ook een substantieel deel van de huis(houd)elijke taken op zich nemen. En (heel belangrijk), is zelf zo'n krachtige persoonlijkheid dat hij weet wie hij is en jou niet nodig heeft om status aan te ontlenen. Hij legt je daarmee geen druk op.

Een andere misvatting is de idee dat iemand minstens net zo hoog opgeleid en succesvol moet zijn om bij jou te passen. Ook hier genoeg voorbeelden uit de praktijk. Het is prettig om als succesvolle carrièrevrouw met je partner over je werk te kunnen praten, noodzakelijk is het niet. Een partner die iets minder hoog opgeleid is, kan door bijvoorbeeld zijn sociale en communicatieve kwaliteiten wellicht nog wel een grotere waarde hebben. Je kunt 'm gerust meenemen naar een representatieve verplichting; hij staat niet als muurbloem aan de kant doch weet zich in het gezelschap te mengen. Hij vormt geen bedreiging en versterkt zelfs eerder je imago. En jouw rationele of zakelijke benadering kan met zijn visie vanuit zijn perceptie weleens een heerlijk nuttig en ander sausje krijgen. 

Peinzende carrierevrouw
Waarom denken succesvolle carrièrevrouwen dan dat de spoeling
dun is? Waarom zijn mannen bang om op een carrièrevrouw af te stappen? Omdat ze alleen naar de 'staat van dienst' kijken en niet naar de mens! In ieder mens zit iets moois. Of dat tot bloei komt, hangt af van de situatie waarin je verkeert en de momenten waarop je de kans krijgt (of beter gezegd: neemt!) dat moois te laten zien.

Helaas nemen te weinig succesvolle carrièrevrouwen én -mannen de moeite om te leren hóe zij hun partner kunnen vinden. Want ook hier zit het 'm natuurlijk in het je eigen maken van die vaardigheid, net als in je werk. Dat begint met anders leren denken en kijken. Want zolang je oppervlakkig bladert door het bestand en na een seconde het profiel te hebben bekeken al weet dat hij niets voor je is, zul je ook niemand vinden. Ja, misschien voor een korte periode, maar niet voor een serieuze relatie. Daar is namelijk meer voor nodig. Dat vraagt dat je eraan werkt als aan een project. En dat je dan ook hierin succesvol zult zijn, is een logisch gevolg.

Binnenkort kun je dat ervaren tijdens mijn workshop of vraag een persoonlijk coachingsgesprek aan. Je zult merken dat je vanaf dat moment weet dat je de liefde van je leven echt zult vinden.