Nemo
Omdat het regenachtige weer niet uitnodigde om buiten iets te doen, hebben we de kans benut om Nemo te bezoeken. Het was heel leuk! Weet je waarom? Omdat we door allerlei testen, spelletjes, videopresentaties en informatiehoeken verrast werden met nieuwe informatie en inzichten. Je moet er wel wat voor doen: de moeite nemen om even te lezen hoe je de proefjes en experimenten moet doen. Maar dan heb je er ook veel lol van en is het heel verrassend.

Als single op een datingsite kun je je ook in Nemo wanen doordat er zoveel verschillende profielen op de site staan en je door telkens een andere manier van zoeken weer verrast wordt door andere types mensen die zich op het scherm aan je presenteren.

Als je je inschrijft bij een datingsite, vul je bij aanmelding ook een zoekprofiel in. Met dat zoekprofiel gaat het systeem van de datingsite aan de slag. Om jezelf een Nemo-ervaring te laten opdoen, kun je je zoekprofiel regelmatig eens aanpassen of eens iets verrassends doen bij je volgende zoekopdracht.

Zoek bijvoorbeeld eens alle deelnemers die als trefwoord een van jouw favoriete hobby’s of interesses heeft vermeld of zoek bijvoorbeeld op het woord humor, gek, weduwe/weduwnaar of LAW (lange afstand wandelen). Je krijgt dan zoekresultaten te zien die er anders uitzien dan je normaliter gewend bent en het kan heel goed zijn dat je geboeid raakt door een of meer van die profielen. En ach, een contactverzoek kun je er natuurlijk altijd aan wagen; je hebt immers in ieder geval één ding al gemeen, er is dus gespreksstof voor het eerste mailtje.

In de dagelijkse praktijk blijkt elke keer als we samen met een deelnemer het bestand doornemen en tot een selectie van potentiële contacten komen, dat we -door eens andere invalshoeken- te kiezen hem of haar tot een verrassende ontdekking kunnen laten komen. Profielen die eerst niets leken, blijken dan toch wel interessant of zelfs wel boeiend. Met grote regelmaat leidt zo’n andere benadering tot een succesvol contact. Als je dit blog zit te lezen, heb je misschien via jouw normale methode nog geen partner gevonden. Misschien reden genoeg om jezelf eens te laten verrassen?

Gun jezelf dus die verrassing en benader het zoeken eens op een heel andere wijze. We zouden het heel leuk vinden om van je te horen hoe dat uitpakt. Je reactie kun je hieronder plaatsen of aan ons mailen.