Een vraag die ook deze week weer in een gesprek met één van de coaches naar voren kwam, ging over het te kleine aantal geschikte mannen dat de betreffende vrouw in het bestand tegenkwam om een contactverzoek aan te doen; ze heeft bij allemaal het gevoel dat ‘ie het nét niet is. Dat komt vaker voor. Voor ons is dat de leukste vraag, want daarmee is voor haar een goed resultaat te behalen.

Jezelf programmeren
Je vindt je partner namelijk alleen maar als je besloten hebt dat je die ook écht wilt gaan vinden. Daar is meer voor nodig dan je profiel op een datingsite zetten. Met een mooie omschrijving zegt men dan dat dat te maken heeft met je ‘mind-set’; met hoe je het in je hoofd voorprogrammeert.

Als jij jezelf bij wijze van spreken al hand-in-hand ziet lopen langs het strand, het hartelijke welkom ”dag schat, hoe was je dag vandaag?" al hoort klinken als je de sleutel in het slot steekt of je voorstelt hoe het voelt om lekker tegen je partner aan te kunnen kruipen op de bank bij een goede film, dan laat je jezelf op onbewust niveau al een beetje wennen aan het samen-zijn.

Want natuurlijk gaat er het nodige veranderen als je een partner vindt. Je zult af en toe wat water bij de wijn moeten doen, kunt niet altijd meer alles alleen beslissen en zult rekening moeten houden met elkaar. Als je je dat realiseert, kun je je ineens ook bewust worden van de minder leuke kanten van een relatie. Je leven als single heeft immers ook voordelen. "Oh jee, wil ik dat nu echt wel?" is de vraag die je je dan stelt. En vervolgens schrijf je een tekst in je profiel waaruit dat blijkt; waaruit de ander aanvoelt dat je die twijfel nog hebt. Of je gaat heel voorzichtig schrijven dat je een vriendschap wilt (terwijl je in werkelijkheid gaat voor een relatie) en houdt op die manier de boot een beetje af. Heel begrijpelijk en logisch, maar daarmee bereik je je doel niet.

Doel_in_wolken
Weggaan of benaderen
van je doel

Wat je dan namelijk doet is weggaan van je doel, terwijl je juist door je doel te benáderen het gaat bereiken. Weggaan van je doel is de boot afhouden, een heel voorzichtig profiel schrijven, is heel veel profielen markeren of als favoriet aanmerken, maar nooit een contactverzoek doen. Daarmee sus je jezelf in slaap. Het lijkt alsof je bezig bent met het zoeken naar een partner en dat kun je je omgeving dan ook vertellen, maar in de praktijk doe je er alles aan om het niet te laten slagen. Dat zijn de deelnemers die zeggen dat ‘internetdaten niet werkt ‘. Het gebeurt waarschijnlijk onbewust, maar hopelijk ben je het je na het lezen van dit blog bewust.

Als je je doel benadert ga je focussen, zet je juist in je profiel dat je jezelf al hand-in-hand langs dat strand ziet lopen. Dan loop je je gemarkeerde profielen (of favorieten) nog eens door en spreek je met jezelf af dat je dit weekend aan één van hen een contactverzoek gaat doen. Je vraagt je vriend(in), collega of datingcoach om je feedback te geven op je profiel en de wijze waarop je het nu aanpakt. Je zult dan merken dat je acties doel gaan treffen en dat je steeds dichter bij je uiteindelijke doel (je partner) komt. Het duurt niet lang meer en je loopt inderdaad hand-in-hand langs dat strand. Je hebt je onbewuste dan namelijk zo ‘geprogrammeerd’ dat het geen andere uitkomst kent. Als je het écht wilt, bereik je je doel!