Pijl van cupido

Tijdens je inschrijving bij een datingsite wordt meestal ergens de vraag gesteld wat je doel van je inschrijving is: een vriendschap of een relatie? Vaak wordt dan ook nog gevraagd of je wilt samenwonen, een LAT-relatie wilt of voor een huwelijk kiest. Regelmatig komt het ook in de profieltekst zelf aan de orde. Wat vul je daar in en hoe belangrijk is het?

Vriendschap of relatie
Of je een vriendschap of een relatie zoekt, dat maakt natuurlijk verschil. Het is daarbij wel belangrijk om nog een onderscheid te maken tussen de wens vriend(inn)en te vinden omdat je bijvoorbeeld in een andere stad bent komen wonen en/of om gezellig mee uit te gaan, naar de schouwburg, bioscoop, etc. of dat je aangeeft met een vriendschap te willen beginnen en hoopt dat die uitgroeit tot een relatie. (Misschien schrijf je dat wel omdat je nog niet meteen durft te schrijven dat je een relatie wilt?)

Wil je gevonden worden door de juiste deelnemers die dezelfde intentie hebben, dan is het goed hier duidelijk in te zijn. Als je een relatie wilt, vermeld dat dan ook! Door alleen vriendschap aan te geven, geef je een ander signaal. Als je voorzichtig wilt beginnen, kun je die toelichting dan beter toevoegen in je profieltekst, maar wel aangeven een relatie te willen. Door dat in te stellen in je zoekprofiel krijg je matches aangeboden die dat ook willen. Als je matches krijgt met mensen die alleen een vriendschap willen, sluit dat dus niet aan en kun je in het contact teleurgesteld worden. Dat zou jammer zijn.

Hoewel je het misschien dus wel heel definitief vindt klinken, kun je dus het beste duidelijk aangeven wat je wilt: een vriendschap of een relatie.In je profieltekst kun je altijd nog vermelden wat je daarbij bedoelt of voor ogen hebt.

Welke vorm krijgt jullie relatie?
Velen denken dat het belangrijk is dat je bij je inschrijving in je profiel al invult of je wilt samenwonen, een LAT-relatie wilt of een huwelijk. Het lijkt belangrijk, maar dat is het niet. Als het klikt met elkaar en jullie voelen dat je samen verder wilt, dan krijgt de relatie vanzelf de vorm die bij jullie past. Je zult de eerste niet zijn die heel expliciet invult een LAT-relatie te willen en die mij na een halfjaar of een jaar een aankondiging van samenwonen of een huwelijk stuurt!

Het verdient daarom aanbeveling om in je profiel vooral te beschrijven welk gevoel je wilt hebben bij je relatie, wat je ervan verwacht hoe het samenzijn zal zijn. Jezelf nu al beperken door de vorm heel duidelijk te beschrijven, blijkt vergeefse moeite. Zodra Cupido aan het werk gaat, kan alles op z'n kop worden gezet. Laat het dus maar gewoon gebeuren!