Wat is het toch een feest om die kleine kinderen vol aanbidding naar Sint en Piet te zien kijken! Dat heilige geloven is zo mooi. We zagen dat neefje dat net op de grens zit tussen geloven en ‘ het door hebben’ ; hij kreeg op het moment suprème toch weer de volle overtuiging dat alles klopt.

Die volle overtuiging heb je trouwens nodig om ergens in te geloven; om iets te bereiken. Die overtuiging zorgt ervoor dat je al je aandacht en energie besteedt aan het bereiken van dat doel. En zoals je vast weet, bepaal je daarmee al de helft van je succes.

Bij het daten is dat ook zo. Als je besluit om te gaan daten is inschrijven niet voldoende. We horen vaak dat iemand denkt dat vanaf dat moment alles vanzelf zal gaan. Dat de contactverzoeken bij wijze van spreken per bulkmail binnenkomen. Dat is natuurlijk niet zo. Vergelijk het maar met de gewone maatschappij: als je daar besluit dat je een partner wilt vinden en je gaat stilletjes op een kruk aan de bar van een cafe zitten, is de kans dat de ‘partner voor het leven’ naast je komt zitten klein.

Actie roept reactie op. Dus als je contact (reactie) wilt, zul je actie moeten nemen. Via een datingsite is dat heel makkelijk. We hebben heel veel profielen op de site staan en je kunt zelf selecteren wie aan jouw wensen voldoet. Doe eens een paar contactverzoeken en maak er werk van. Schrijf waarom je persé met die deelnemer graag contact wilt leggen en laat blijken dat je het profiel nauwkeurig hebt gelezen door daarop in te haken. Je kunt zelfs nog extra aandacht proberen te krijgen door het contactverzoek in de vorm van een D-Card te sturen. Om zo’n goed voorbereid contactverzoek kan iemand niet zomaar heen. Het krijgt dus aandacht en er komt reactie.

Met die reactie kun je verder werken aan je doel. Als je contactverzoek is geaccepteerd ga je met elkaar mailen en werk je toe naar een afspraak. Mocht je contactverzoek afgewezen zijn dan kun je je concentreren op een van de vele andere potentiële partners/vriend(in)en. We kunnen ons voorstellen dat je misschien even teleurgesteld bent, maar dat hoeft niet lang te duren. Met de eventuele toelichting die je bij de afwijzing kreeg, kun je ook nog eens kritisch naar je profiel of je aanpak kijken. En je doet meteen een nieuw contactverzoek; de keus is ruim genoeg.

De spanning van de Sinterklaasavond is dan misschien voorbij, het blijft spannend om te daten. Het is net zo leuk en het voordeel is dat je het daten het hele jaar door kunt doen!