Als je meer dan negen jaar een datingsite runt, wordt het aantal succesverhalen steeds groter. Naast het feit dat we het elke keer weer leuk vinden om een huwelijks- of samenwoon-aankondiging te ontvangen, levert het ook voor velen het bewijs dat internetdaten werkt. In dit blog daarom een heel kleine greep uit de reacties van de laatste tijd met daaronder de uitkomst van onze matchingsanalyse. Die kan voor jou heel nuttig zijn als je op dit moment aan het daten bent.

Ongeveer vier jaar geleden schreven Petra en Eric zich in bij jullie site en werden door jullie met elkaar gematched. Wij waren geen van beiden op zoek naar een partner, maar wilden gezellig mailcontact. Nou, dat klikte…. we hebben in 1 week 165 keer met elkaar gemaild. Wat hebben we (ieder veilig achter de eigen computer) veel lol met elkaar gehad. Korte tijd later bleek het ook "live" te klikken tussen ons en we spraken weer met elkaar af. En nog eens, en nog eens….etc etc. Weer wat later zijn we samen gaan wonen en inmiddels hebben we de grote stap gemaakt. Op 27-09-2007 zijn we getrouwd. Nu we weer terug zijn van onze huwelijksreis willen wij toch echt de mensen van D-Date heel erg bedanken voor deze perfecte match.

Stel_huwelijk_3_2


28 april 2003 kreeg ik een contactverzoek van Bert via D-Date. Drie
dagen later hebben we elkaar al ontmoet en al bij de eerste ontmoeting
wisten we dat dit het was. Toch een soort liefde op het eerste gezicht
dus. 7 september j.l. zijn we op Vlieland in het drenkelingenhuisje
getrouwd in het bijzijn van wederzijdse kinderen die onze getuigen
waren. Het was een prachtige dag! Nog steeds zijn we D-Date heel
dankbaar dat we via deze site de mogelijkheid hebben gehad elkaar te
ontmoeten en nu samen een nieuw leven kunnen opbouwen. Dat wilden we
jullie toch nog even laten weten.

Babyhandje_2Onze prachtige dochter Riva is op 14 september 2007 geboren!

Natuurlijk wordt ons telkens gevraagd wat nou de beste succes-strategie is. Iedereen die zich inschrijft wil nou eenmaal zover komen dat ‘ie zich weer kan uitschrijven met het gewenste resultaat: een partner. Onze analyse van de successen is even verrassend als voorspelbaar: het merendeel van de succesvolle matches (door de jaren heen wisselend tussen de 78 en 83%) komt tot stand met een deelnemer die niet exact voldoet aan het ingevulde zoekprofiel!

In gewoon Nederlands vertaald: je prins(es) op het witte paard ziet er dus anders uit dan je bij aanmelding invult. Je denkt misschien dat lengte, gewicht, opleiding, woonplaats, etc. van belang zijn -en dat kan ook zo lijken-, maar als je De Ware tegenkomt, wegen andere criteria blijkbaar zwaarder. Je wordt getroffen door een leuke zin in het profiel, door een guitige kwinkslag in het contactverzoek of gewoon omdat je een prettig gevoel krijgt bij zijn of haar profiel. 

Het maakt eens te meer duidelijk dat je je vooral moet laten verrassen door wie er op je pad komt én dat je het beste je voorkeuren (en misschien wel vooroordelen) flexibel moet hanteren. Dat biedt je namelijk de meeste kans op succes. De deelnemers die hun reactie stuurden, kunnen erover meepraten!