In het coachingsgesprek dat ik afgelopen week met hem had, vertelde een van de singles die mijn Executive datingcoachingsprogramma volgt, dat hij het best spannend vindt worden nu hij drie dates gehad heeft met een zeer charmante vrouw. Hij merkt bij zichzelf dat hij bijna opziet tegen de vierde date, omdat hij het gevoel heeft dat er nu 'meer' van hem verwacht wordt. Hij is bij haar thuis uitgenodigd voor een borrel en een etentje.

5b

Het gevoel dat er van je verwacht wordt dat je ook de volgende stap in je prille relatie zet en met elkaar gaat vrijen, kan bijna verlammend werken. Het heerlijk verliefde gevoel kan ineens wat bekoeld voelen, omdat je zelf het gevoel hebt zover nog niet te zijn. En omdat je het lastig vindt dat ter sprake te brengen.

Hoe ga je met je gevoel om?

Je kan er nachten van wakker liggen, maar dat helpt niet. Het beste is om het onderwerp bespreekbaar te maken, hoe heikel misschien ook. Vaak blijkt dan dat de ander er ook over heeft lopen nadenken, het misschien ook wel spannend vindt. En door dicht bij jezelf te blijven en te vertellen welk gevoel het jou geeft, betrek je het alleen op jezelf. De ander voelt zich daardoor veelal vanzelf vrijer om zijn of haar gevoel ook te delen, waardoor je je al een stuk 'lichter' zult voelen. Misschien ontdek je wel dat je date het ook nog te vroeg vindt of heb je je voor niets nerveus gemaakt.In ieder geval zul je je comfortabeler voelen omdat je je grens duidelijk hebt gemaakt.

"Weet je dat ik me al een paar dagen nerveus voel over onze komende afspraak? Ik maak het mezelf lastig met het gevoel dat je misschien wel meer van me verwacht die avond dan waar ik me nu prettig bij voel. Het voelde heerlijk om met je te knuffelen/zoenen tijdens de afgelopen dates, maar ik weet niet of ik al aan vrijen toe ben."

Alleen al door het gezegd te hebben, valt er druk van je af. En dan kan het zomaar zijn dat je op de avond zelf verrast kunt worden door je eigen reactie 😉

————————————————————–

Vind je deze datingtip waardevol? Vul dan rechts bovenaan deze pagina je gegevens in. Je ontvangt dan twee-wekelijks mijn gratis datingtips én mijn gratis E-Book 'De Vijf Grootste Fouten tijdens het Daten'. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met je gegevens om.